Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
Kadife Kalp: Kalp Tutulumunun Eşlik Ettiği Sistemik Mantar Enfeksiyonu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi
2017
Dergi:  
Adli Tıp Bülteni
Yazar:  
Özet:

Madde bağımlılarında yaralanmalar ve zehirlenmeler sıklıkla görülen ölüm nedenleridir. Ayrıca madde bağımlılığı, artmış enfeksiyon sıklığı ve azalmış immünite ile de ilişkilendirilmektedir. Özellikle ortak enjektör kullanımı kan yoluyla bulaşan enfeksiyonlar açısından ciddi tehlike yaratmaktadır. Bağışıklık sistemi yetersiz olan kişilerde, mantar enfeksiyonlarının teşhisi güç olabilmekte ve etkenin kan dolaşımı ile yayılımı, hızla ölüme neden olan sistemik enfeksiyona yol açabilmektedir. Olgularda nadiren kalp tutulumu da görülebilmektedir. Bu sunumda; uyutucu ve uyuşturucu madde zehirlenmesine bağlı ölen 45 yaşında erkek olgu aktarılmaktadır. Otopside belirgin kalp tutulumu gösteren sistemik mantar enfeksiyonu saptanmıştır. Olgu, kaynaklar eşliğinde değerlendirilmiştir. Olguya ait cilt ve kalp bulguları hem ender rastlanan hem de eğitici nitelikte bulgulardır. Bunların yanında makale, madde bağımlılarının otopsilerinde rastlanabilecek sistemik enfeksiyon hastalıklarına dikkati çekmeyi ve otopsi ekibinin korunmasına yönelik önlemleri gözden geçirmeyi amaçlamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

0
2017
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Adli Tıp Bülteni

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 671
Atıf : 953
2023 Impact/Etki : 0.027
Adli Tıp Bülteni