Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 1
TÜRKİYE’DE ÇOCUK KLİNİKLERİNDE ÇALIŞAN HEMŞİRELERİN PROFİLLERİ
2022
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırma, Türkiye’deki çocuk hemşirelerinin profillerini ve yaşadıkları sorunları belirlemek amacıyla tanımlayıcı olarak Türkiye’de Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde çalışan çocuk hemşireleri ile gerçekleştirildi. Araştırma Türkiye’ de Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerin çocuk kliniklerinde çalışan 4969 hemşire ile yapıldı. Araştırma verileri hemşirelerin demografik bilgileri, çalışma koşulları, mezuniyet sonrası eğitim durumları ve bilimsel faaliyetlere katılım durumlarını içeren toplam 33 sorudan oluşan anket formu ile toplandı. Elde edilen veriler tanımlayıcı istatistiksel yöntemler (yüzdelik, aritmetik ortalama) kullanılarak analiz edildi. Hemşirelerin yaş ortalamasının 32.65 (± 7.27) yıl olduğu, %48.9’unun lisans mezunu olduğu, %42.1’inin 1-4 yıldır çocuk hemşiresi olarak çalıştığı, %55.6’sının oryantasyon eğitimi almadığı, %73.1’inin hizmet içi eğitim aldığı ve %75’inin çocuk hemşiresi olarak çalışmaktan memnun olduğu bulundu. Hemşirelerin %86.8’inin çocuk hemşireliği alanında geleceğe yönelik mesleki planının olmadığı, %92’sinin çocuk hemşireliği alanında bilimsel araştırmalara katılmadığı saptandı. Hemşirelerin Çocuk Hemşireleri Derneği’nden beklentilerinin en çok (%10.9) “çalışma koşullarının iyileştirilmesi”, önerilerinin ise en çok (%15.5) derneğin “sağlık politikalarında söz sahibi olmak için çalışması” olduğu belirlendi. Araştırma sonucunda, Türkiye’de çocuk hemşirelerinin çocuk alanında çalışmaktan memnun olduğu belirlendi. Bununla birlikte hemşirelerin çalışma koşullarına ilişkin sorunları olduğu görülmektedir. İletilen sorunlara ilişkin Sağlık Bakanlığı’nın ilgili birimlerinin bilgilendirmesi ve çözüm önerileri sunulması önerilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Profiles Of Nurses Working In Pediatric Units In Turkey
2022
Yazar:  
Özet:

In order to define profiles and their problems of pediatric nurses working in hospitals in Turkey, the Ministry of Health in Turkey was performed by pediatric nurses. The research was conducted with 4969 nurses working in the child services of hospitals affiliated with the Ministry of Health between December 2014 and June 2015. The research data were collected through a questionnaire consisting of 33 questions including demographic information of nurses, working conditions, post-graduate education status and participation in scientific activities. The data obtained were analyzed using descriptive statistical methods (percentile, arithmetic mean). The average age of the nurses is 32.65 (± 7.27) years, 48.9% of them are undergraduate graduates, 42.1% have been working as pediatric nurses for 1-4 years, 55.6% have not received orientation training, and 73.1% received in-service training and 75% were found to be happy to work as a child nurse. It was determined that 86.8% of the nurses did not have a future-oriented professional plan in the field of pediatric nursing and 92% did not participate in scientific research in the field of pediatric nursing. It was determined that the expectations of the nurses from the Child Nurses Association were (10.9%) “improving the working conditions” and the suggestions of the association were (15.5%) “being a defender in health policies”. As a result, Turkey was determined that the child was happy working nurses in the children's area. However, it is seen that nurses have problems related to working conditions. It may be recommended to inform the relevant departments of the Ministry of Health regarding the problems conveyed by the Pediatric Nurses Association and to submit suggestions for solutions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 420
Atıf : 978
2023 Impact/Etki : 0.165
İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Dergisi