Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 41
 İndirme 7
DR. REŞİD BEY’İN DİYARBEKİR VİLAYETİNDE ERMENİ TEHCİRİNDEKİ ROLÜ
2019
Dergi:  
KÜLLİYAT Osmanlı Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

İttihat ve Terakki Cemiyeti’nin ilk kurucularından biri olan Dr. Reşid Bey’in Diyarbekir vilayetine vali olarak atanması, Diyarbekir vilayetinde tehcirin yıkıcı sonuçları üzerinde doğrudan etkili olan önemli bir gelişmedir. Diyarbekir vilayeti ilk etapta tehcir programında olmamasına rağmen, Reşid Bey’in vilayetteki tek gündemi, bütün Ermenilerin istisnasız olarak bölgeden sürülmesidir. Çoğu zaman yetki sınırlarını aşıp, kendi gündemini siyaset üstü bir konuma taşıyarak vilayet sınırlarının ötesinde operasyonlara girişen Reşid Bey, Ermenilere karşı gösterilen en ufak bir müsamahayı ihanet ve sadakatsizlik olarak görmüştür. Diyarbekir vilayetinde tehcir kafilelerine yönelik olarak gerçekleştirilen saldırılar ve katliamlar, Dahiliye Nazırı Talat Bey tarafından sık sık uyarılmasına yol açmıştır. Bu uyarılar çoğu zaman cevapsız bırakılırken, diğer durumlarda vilayette gerçekleşen her şeyin hükümetin yürüttüğü siyasete uygun olarak gerçekleştirildiği belirtilmiştir. Bu çalışmada Diyarbekir valisi Reşid Bey’in Dahiliye Nezareti ile yazışmaları ele alınmıştır. Merkezi idare ile yapılan bu haberleşme, Ermeni tehcirinde gerçekleştirilen suiistimallerde yerel idarecilerin sorumluluğu konusuna ışık tutmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Dr. Resid’s Role In Armenian Relocation In The Province Of Diyarbekir
2019
Yazar:  
Özet:

Mr.Reşid, one of the first founders of the Committee of Union and Progress, was appointed as the governor of Diyarbekir province and this is an important development which has a direct impact on the destructive consequences of the relocation in the province of Diyarbekir. Although the province of Diyarbekir was not in the first phase of the deportation program, the only agenda of Mr.Reşid in the province was the expulsion of all Armenians from the region without exception.Mr. Reşid  has often moved his agenda beyond the limits of his authority to a position above politics. Also he saw the slightest tolerance against the Armenians as betrayal and disloyalty. The attacks and massacres against the convoy of relocations in the province of Diyarbekir caused frequent warnings by Mr.Talat, Minister of Internal Affairs. While these warnings were left unanswered most of the time, it was stated that everything else in the province was carried out in accordance with the government's policy. In this study, correspondence of Mr. Reşid, governor of Diyarbekir, with Internal Affairs Ministry is discussed. This communication with the central administration sheds light on the responsibility of the local authorities in the abuse of the Armenian relocation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
KÜLLİYAT Osmanlı Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 215
Atıf : 162
KÜLLİYAT Osmanlı Araştırmaları Dergisi