Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 6
 İndirme 2
Karma lifli betonların tokluk açısından değerlendirilmesi
2016
Dergi:  
Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mühendislik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde farklı lifleri bir arada kullanarak elde ettiğimiz karma lifli beton ile betonun değişik özelliklerini iyileştirebilmekteyiz. Bu mükemmel malzeme konusundaki deneyimlerimiz her geçen gün artarak istenilen özellikte, amaca uygun ürünler elde edilmektedir. Yapılan çalışmalar neticesinde betonun gevreklik özelliğinden kurtarıp sünek bir malzeme haline getirmenin bir yolu da liflerin kullanılmasıdır. Bu çalışmada 11 farklı beton numune üretimi gerçekleştirilmiştir. Karışımlarda çelik lif miktarı, 20 kg/m3, 40 kg/m3 ve polipropilen lif miktarı ise 600 g/m3 alınmıştır. Karma lifli beton karışımlarında ise çelik lif 20 kg/m3, polipropilen lif ise 500 g/m3 miktarında karışıma eklenmiştir. Üretilen 150x150x550 mm lik kiriş ve 150 mm lik küp numuneler eğilme ve basınç deneylerine tabi tutulmuştur. Aynı su/çimento oranına sahip numunelerin eğilme deneyleri aracılığıyla yük-sehim diyagramları oluşturulmuştur. Her bir numune için kayıt altına alınan kırılma davranışına bağlı olarak numunelerin enerji yutma kapasiteleri yük-sehim diyagramları aracılığıyla ölçülmüştür. En iyi performansın karma lifli beton numunelerden elde edilmesi, Ülkemizin deprem kuşağında bulunması gerçeğine bağlı olarak depreme karşı sünek elemanlar üretmenin önemini bir kez daha vurgulamaktadır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mühendislik Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 782
Atıf : 1.906
2023 Impact/Etki : 0.157
Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mühendislik Dergisi