Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 2
Bazı bitki ekstraktları ve deltamethrine ile karışımlarının Callosobruchus maculatus (F.) (Coleoptera: Chrysomelidae) erginlerine toksik ve yumurta bırakmayı engelleme etkileri
2016
Dergi:  
Bitki Koruma Bülteni
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, ısırgan (Urtica dioica), fesleğen (Ocimum basilicum), şerbetçi otu (Humulus lupuıus) ve sütleğen (Euphorbia cyparissias) bitkilerinden elde edilen methanol ekstraktlarının Callosobruchus maculatus (F.) (Col.: Chrysomelidae) erginlerine karşı kontakt ve yumurta bırakmayı engelleme etkilerini belirlemek için yapılmıştır. Ayrıca, bitki ekstraktlarının deltamethrin ile karışımlarının Callosobruchus maculatus erginlerinde kontakt etkileri de tespit edilmiştir. Denemeler laboratuvar şartlarında 28±0.5°C sıcaklık %55±5 orantılı nem ve karanlık ortamda yürütülmüştür. Kontakt etki çalışmaları, ekstraktların sekiz farklı konsantrasyonu (%0.156, 0.312, 0.625, 1.25, 2.5, 5, 10, 20 w/w) kullanılarak yürütülmüştür. Ergine kontakt etki topikal aplikasyon yöntemiyle belirlenmiştir. 24, 48 ve 72 saat sonunda ekstraktların artan konsantrasyonlarıyla, ölüm oranlarında artış görülmüştür. En yüksek ölüm oranı U. dioica’da bulunurken, en düşük H. lupulus’ta bulunmuştur. Yumurta koymayı engelleme etkisinin tespitinde spray tower kullanılarak nohut daneleri üzerine 1 ml ekstrakt (%2.5, 5, 10 (w/w)’luk konsantrasyonları) püskürtülmüştür. Yumurta koymayı engelleme etkisi bakımından bitkiler ısırgan>şerbetçi otu>fesleğen>sütleğen olarak sıralanmıştır. Deltamethrin ile karıştırılan bitki ekstraktlarının, deltamethrinin toksik etkisinde bir artışa neden olmadığı belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The effects of certain plant extracts and deltametrine and their mixture with Callosobruchus maculatus (F.) (Coleoptera: Chrysomelidae) on adults are toxic and prevent the leaving of eggs
2016
Yazar:  
Özet:

This study was carried out to determine the effects of methanol extractes obtained from grapefruit (Urtica dioica), grapefruit (Ocimum basilicum), grapefruit (Humulus lupuıus) and grapefruit (Euphorbia cyparissias) in contact with and preventing the leaving of eggs against adult Callosobruchus maculatus (F.) (Col.: Chrysomelidae). Furthermore, the contact effects of plant extracts with deltametrin mixture in Callosobruchus maculatus adolescents have also been detected. The tests were carried out in laboratory conditions at a temperature of 28±0.5°C in a moisture and dark environment of 55±5%. The contact effect studies were carried out using eight different concentrations of extract (%0.156, 0.312, 0.625, 1.25, 2.5, 5, 10, 20 w/w). Ergine contact effect is determined by the topical application method. At the end of 24, 48 and 72 hours, with increased concentrations of extract, death rates increased. The highest mortality rate was found in U. dioica, while the lowest was found in H. lupulus. In the detection of the preventative effect of putting eggs, 1 ml of extract (2.5%, 5, 10 (w/w) concentrations) is sprayed on the nuts using the spray tower. In terms of the preventive effect of putting eggs, plants are classified as bite>sherbetti tree> breathing>milk. Plant extract mixed with deltametrin has not been found to cause an increase in the toxic effect of deltametrin.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Bitki Koruma Bülteni

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.123
Atıf : 958
Bitki Koruma Bülteni