Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
Saf Doğu Kayını Meşcerelerinde Toprak Üstü Biyokütle Miktarlarının Belirlenmesi (Sinop-Türkeli Örneği)
2019
Dergi:  
Anadolu Orman Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dünyadaki karbon döngüsü ve dengesi üzerinde önemli rol oynayan orman ekosistemlerindeki biyokütle üretimlerinin belirlenmesi, şu anda bozulmak üzere olan karbon döngüsü ve onun etkilerini anlamaya çalışmak adına öne sürülen hipotezden yola çıkarak yapılan bu çalışma Sinop ili içerisinde yayılış gösteren Doğu kayını (Fagus orientalis Lipsky.) ormanlarında gerçekleştirilmiştir. Çalışmanın amacı, araştırma alanında yayılış gösteren kayın ormanlarındaki deneme alanlarından seçilen her bir örnek ağaca ait toprak üstü tüm ağaç bileşenlerindeki (gövde, dal, kabuk, yaprak) biyokütle miktarlarını belirlemektir. Bu amaca yönelik olarak, çalışma alanından seçme örnekleme yöntemi ile 400 m2 büyüklüğünde 55 adet deneme alanı belirlenmiştir. Her bir deneme alanından kesilecek olan ağaçların seçiminde; ağaçların değişik çap ve boy kademesinde, çeşitli gelişim çağlarında, değişik yetişme ortamı ve kapalılık derecesinde, canlı, tepesi sağlam, tek gövdeli ve sağlıklı olmasına dikkat edilmiştir. Belirlenen örnek ağaçlar toprak seviyesinden kesilmiş, 2’ şer m aralıkla seksiyonlara ayrılarak kesitler alınmıştır. Ayrıca, örnek ağaç ve dalları temsilen bir dal seçilmiş ve bu örnek dalın yaş ağırlığı tespit edildikten sonra yaprakları daldan ayrılarak yaş yaprak ve dal ağırlıkları hassas terazi ile ölçülerek belirlenmiştir. Daha sonra dal ve yapraklardan örnekler alınarak polietilen torbalara konularak laboratuvara getirilmiştir. Örnekler üzerinde biyokütle tayinleri yapılmıştır. Sinop-Türkeli yöresinde yapılan bu çalışma sonucunda doğu kayını ağaç bileşenlerine ait ortalama biyokütle değeri tek ağaçta en yüksek 314,4 kg (90,065 kg-902,995 kg) ile gövde odununda tespit edilmiştir. Bunu sırasıyla dal 54,2 kg (5,766 kg-200,752 kg), kabuk 30,2 kg (5,732 kg-137,647 kg) ve yaprak 7,46 kg (0,450 kg-20,447 kg) bileşenleri takip etmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Determination of the quantities of Earth-over-the-Bio-Mass in the pure Eastern Mountains (Sinop-Turkish Example)
2019
Yazar:  
Özet:

This study is based on the hypothesis that is proposed to identify the production of biomass in forest ecosystems, which play an important role in the carbon cycle and balance in the world, the carbon cycle that is currently underway, and its effects, and is based on the hypothesis that is proposed to try to understand the Eastern rock (Fagus orientalis Lipsky). It was done in the forests. The aim of the study is to determine the quantities of biomass in all tree components (body, branch, cortex, leaves) in the surface of the trees of each sample selected from the experimental fields in the forests that are spread in the field of research. For this purpose, 55 test areas of 400 m2 have been determined by the sample method of selection from the work area. In the selection of the trees to be cut from each field of testing; in the different diameter and size stages of the trees, in the different ages of development, in the different cultivation environment and the degree of crop, it was noted that it was alive, the hill solid, single-body and healthy. The specified sample trees were cut from the level of the soil, divided into sections with a range of 2' sher m. Furthermore, a branch that represents the sample trees and branches has been selected and the age weight of this sample branche has been determined by measuring the age leaves and branches by measuring the weight of the branches and branches by measuring the age weight of the branches and branches by measuring the age weight of the branches and branches by measuring the age weight of the branches and branches by measuring the age weight of the branches and branches by measuring the age weight of the branches. They were then brought to the laboratory by taking samples from branches and leaves and subjecting them to polyethylene bags. Examples of biochemistry have been found. According to this study in Sinop-Türkeli area, the average biomass value of the east roof tree components was detected in the body wood with a maximum of 314,4 kg (90,065 kg-902,995 kg) in a single tree. This was followed by the branch’s 54.2 kg (5.766 kg-200.752 kg), the shell’s 30.2 kg (5.732 kg-137.647 kg) and the leaf’s 7.46 kg (0.450 kg-20.447 kg) components respectively.

Anahtar Kelimeler:

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Anadolu Orman Araştırmaları Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 163
Atıf : 266
2023 Impact/Etki : 0.56
Anadolu Orman Araştırmaları Dergisi