Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 2
SOME WILD PLANTS IN THE CIRENCESTER NATURAL FLORA
2014
Dergi:  
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, 2013 yazında Cirencester kasabası doğal florasındaki otsu bitkiler ve bazı çalılar üzerinde gerçekleştirilmiştir. Çalışmanın amacı, doğal bitki türlerini sınıflayarak insan yaşamındaki rollerini belirlemektir. Araştırmada 32 familya, 96 cins olmak üzere 126 takson belirlenmiştir. Cins sayılarına göre ilk beş familya; Asteraceae 20 (%21.5), Poaceae 13 (%14.0), Fabaceae 8 (%8.6), Apiaceae, Lamiaceae, Polygonaceae ve Rosaceae 4 (%4.3), Brassicaceae ve Plantaginaceae 3 (%3.2)’dan oluşmuştur. Tür sayılarına göre ilk beş familya; Asteraceae 27 (%21.4), Poaceae 17 (%13.5), Fabaceae 12 (%9.5), Lamiaceae 7 (%5.6) ve Polygonaceae 6 (%4.8)’dan oluşmuştur. Cinsler tür sayısına göre sıralandığında; Circium ve Trifolium 4; Sonchus, Lamium, Poa ve Rumex 3; Chenopodium, Matricaria, Senecio, Sinapis, Vicia, Stachys, Malva, Fumaria, Plantago, Veronica, Alopecurus, Festuca, Lolium ve Urtica 2, diğer cinsler ise 1 türe sahiptir. Durumlarına göre sınıflandırıldığında; 105 adet en az endişe verici bitkiler, 9 nadir ve seyrek bitkiler, 4 zarar görebilir durumdaki bitkiler, 1 endemik ve 1 yakın tehdit altında bitki olarak belirlenmiştir. Araştırmada, yaşam formlarına göre incelenen taksonlar arasında 66 çok yıllık, 42 tek yıllık, 6 iki yıllık, 5 tek yıllık-iki yıllık ve 2 tek yıllık-iki yıllık-çok yıllık bitkiler olduğu saptanmıştır. Kullanım amacı ve durumlarına göre; 103 yabancı ot, 64 tıbbi bitki, 55 zehirli bitki, 28 istilacı bitki, 26 yem bitkisi ve 9 süs bitkisi türü belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 824
Atıf : 4.306
2023 Impact/Etki : 0.165
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi