Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
TÜRKİYE’DE ÜNİVERSİTE KARİYER MERKEZLERİ İLE DÜNYADAKİ BAZI ÜNİVERSİTE KARİYER MERKEZLERİNİN KARŞILAŞTIRMALI OLARAK İNCELENMESİ
2022
Dergi:  
Hak İş Uluslararası Emek ve Toplum Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye’de son yıllarda üniversite sayısı ve buna paralel olarak mezun sayısındaki artışın, bireylerin istihdam edilebilirliğini doğrudan etkilediği düşünülmektedir. Bu bağlamda üniversite öğrencileri ve mezunlarının doğru kariyer danışmanlığı hizmeti alması onların kariyer süreçlerinde önem arz etmektedir. Üniversite öğrencilerinin kariyer danışmanlığı hizmetini doğrudan alabileceği yerler şüphesiz üniversite kariyer merkezleridir. Bu çalışmada üniversite kariyer merkezlerinin kuruluş yönetmeliklerinde açıkça beyan edilen faaliyetlerinden kariyer danışmanlığı hizmetine dikkat çekilmek istenmektedir. Bu çalışma ile incelenen Türkiye dışındaki bazı ülkelerin üniversite kariyer merkezlerinde kendilerine özgü çevrimiçi ağ platformlarının olduğu gözlemlenmektedir. Türkiye’de ise kariyer mer-kezleri Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda faaliyetler yürütmektedir. Türkiye’de sistemsel olarak bu şekilde bir uygulamanın olması, öğrencilere kariyer merkezleri aracılığı ile iş ve staj imkânı sunarak fayda sağlamaktadır. Fakat bu merkezlerin kariyer danışmanlığı hizmetinden uzak kaldığı düşünülmektedir. Bu bağlamda mevcut çalışmada Türkiye’deki üniversite kariyer merkezlerinin tarihsel gelişimi, amacı, kapsamı ve faaliyet alanları ile bazı gelişmiş ülkelerin üniversite kariyer merkezlerinin işleyişlerinin karşılaştırılması amaçlanmıştır. Bu çalışmanın sonuç kısmında kariyer merkezlerinin daha işlevsel hale gelebilmesi ve öğrencilerin kariyer serüvenlerinde önemli roller üstlenmesi adına bazı öneriler sunulmuştur. Bu çalışma incelenen üniversite kariyer merkezleri ile sınırlıdır.

Anahtar Kelimeler:

A Comparative Analysis Of University Career Centers In Turkey and Some University Career Centers In The
2022
Yazar:  
Özet:

The increase in the number of universities in Turkey in recent years and the parallel increase in the number of graduates is thought to directly affect the employability of individuals. In this context, it is important for university students and graduates to receive the right career counseling services in their career processes. The places where university students can directly receive career counseling services are undoubtedly university career centers. In this study, it is aimed to draw attention to the career counseling service among the activities of university career centers, which are clearly declared in their founding regulations. It is observed that some countries other than Turkey, which were examined in this study, have their own online network platforms in their university career centers. In Turkey, on the other hand, career centers carry out activities under the coordination of the Presidential Human Resources Office. The fact that there is such a systematic implementation in Turkey provides benefits to students by offering them job and internship opportunities through career centers. However, it is thought that these centers are far from career counseling services. In this context, the current study aims to compare the historical development, purpose, scope and fields of activity of university career centers in Turkey with the functioning of university career centers in some developed countries. In the conclusion part of this study, some suggestions are presented in order to make career centers more functional and to assume important roles in students' career journeys. This study is limited to the examined university career centers.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Hak İş Uluslararası Emek ve Toplum Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 347
Atıf : 2.568
Hak İş Uluslararası Emek ve Toplum Dergisi