Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 10
GELİŞEN DÜNYADA BİLİM GAZETECİLİĞİ VE SORUNLAR: MAGAZİNLEŞEN HABERCİLİK BAĞLAMINDA BİLİM GAZETECİLİĞİNE YÖNELİK KURAMSAL BİR DEĞERLENDİRME
2022
Dergi:  
Journal Of Academic Social Resources
Yazar:  
Özet:

Bilimsel alandaki gelişmelerle birlikte önem kazanan bilim gazeteciliği; bilim dünyası ile geniş halk kesimleri arasında köprü vazifesi görmektedir. Medya kuruluşları günümüz piyasa koşullarında ticari kuruluş gibi hareket etmekte, reyting ve tiraj kaygıları neticesinde popüler içerikler medyada ağırlıklı yer tutmaktadır. Benzer durum bilim gazeteciliğinde de etkisini göstermektedir. Bilimsel konularda halka gerçekleri aktararak, bilim ile halk arasında etkileşimi sağlayan bilim gazetecileri bazı özel yetkinliklere sahip olmak durumundadır. Günümüzde bilimle ilgili bir birçok haberin bu alanda yeterli donanıma sahip olmayan, diğer alanlarda uzmanlaşmış muhabirler tarafından oluşturulduğu göze çarpmaktadır. Bu noktada bilim dünyası ile toplum arasında köprü vazifesi gören medyanın bilgiyi ne oranda doğru aktardığı ve kitlelerin aktarılan bilgilerin ne kadarını ne ölçüde anladığı önem taşımaktadır. Bilimsel gelişmelerin hayatımızın her alanında dönüşüme yol açması, bilimsel okuryazarlık kavramının önem kazanmasına yol açmıştır. Bireylerin gelişen teknolojiyi takip edebilmeleri, bilimsel tartışmalara katılabilmeleri noktasında bilim okuryazarlığı büyük rol oynamaktadır. Bu bağlamda bireylere medyada yer alan bilimsel içerikli enformasyonu doğru şekilde analiz edebilme becerisi kazandıracak bilim okuryazarlığının ilköğretim çağından itibaren müfredat programlarında yer alması önemli adım olacaktır. Söz konusu çalışmada bilim iletişimi ve bilim gazeteciliği kavramları tanımlanarak, bilim gazeteciliğinin sorunları irdelenmekte, bilim haberlerinde giderek etkisini gösteren magazinselleşme bağlamında bilim okuryazarlığı olgusu kuramsal olarak ele alınmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Science Journalism and Problems in the Emerging World: A Curricular Assessment of Science Journalism in the Relationship with Journalism
2022
Yazar:  
Özet:

Scientific journalism, which has gained importance along with the developments in the scientific field, is a bridge between the world of science and the broad public sectors. Media organizations are acting as a commercial organization in today’s market conditions, and popular content takes a major role in the media due to rating and tirage concerns. It has a similar effect on science journalism. Scientific journalists who communicate facts to the public on scientific subjects and interact between science and the public must have some special competences. Today, a lot of news about science has been found to be created by journalists who do not have sufficient equipment in this field, specializing in other fields. At this point, the role of bridge between the world of science and society is important to see how much information is transmitted and how much information is transmitted by the masses. The fact that scientific developments have led to transformation in all areas of our lives has led to the awareness of the concept of scientific literature. Scientific literature plays a major role in the way individuals can follow the developing technology and participate in scientific discussions. In this context, it will be an important step for the participation of scientific literature in the curriculum programmes from the primary age, which will give individuals the ability to correctly analyze the scientific content in the media. In this study, the concepts of science communication and science journalism are defined, the problems of science journalism are addressed, the phenomenon of science literature is theoretically addressed in the context of journalism that increasingly affects science news.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Journal Of Academic Social Resources

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 783
Atıf : 127
2023 Impact/Etki : 0.055
Journal Of Academic Social Resources