Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
İki Farklı Sağlık Mesleğinin Lisans Öğrencilerinin Özgecilik Düzeyinin İncelenmesi
2019
Dergi:  
Ergoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma, sağlık alanına rehabilitasyon ve yönetim alanlarında farklı katkılar veren iki mesleğin (Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ve Sağlık Yönetimi) lisans öğrencilerinin özgecilik düzeylerini karşılaştırmak ve lisans eğitiminin öğrencilerin özgecilik düzeyine etkilerini incelenmek amacıyla gerçekleştirildi.   Gereç ve Yöntem: Çalışmaya, Trakya Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (FTR)  ve Sağlık Yönetimi (SY) Bölümlerinin tüm sınıflarında eğitim almakta olan 323 öğrenci katıldı. Öğrencilerin sosyo-demografik bilgileri kayıt edildi. Bireylerin özgecilik düzeyleri “Özgecilik Ölçeği” kullanılarak değerlendirildi. Sonuçlar: FTR ve SY öğrencilerinin özgecilik düzeyleri bölümler arasında sınıflar eşleştirilerek karşılaştırıldığında, birinci sınıflarda “Gönüllü faaliyetlere katılma, yaşlı/hastalara yapılan yardım, fiziksel güce dayalı yardım” başlıklarında SY bölümü öğrencilerinin daha yüksek özgecilik düzeylerine sahip oldukları saptanmıştır (p<.05). Her iki bölümün birinci ve dördüncü sınıf öğrencilerinin özgecilik düzeyleri kendi aralarında karşılaştırıldığında, FTR bölümünün dördüncü sınıflarının özgecilik düzeylerinin yaşlı/hastalara yapılan yardım başlığında birinci sınıflara göre daha yüksek olduğu saptanmıştır (p<.05). Tartışma: Çalışmamızda öğrencilerin özgecilik düzeyinin meslek seçiminde etkili olmayabileceği; ancak özgeciliğin verilen lisans eğitimi ile değiştirilebileceği görülmüştür. Bu bağlamda, rehabilitasyon alanında hizmet veren meslek elemanlarının eğitim müfredatlarının, bireylerin özgecilik düzeylerini arttıracak şekilde planlanmasının önemli olduğu düşünülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

The Examination Of Two Different Health Professions Undergraduate Students’ Altruism Level
2019
Yazar:  
Özet:

Aim: The current study actualized to compare the altruism level of two professions’ undergraduates students (Physiotherapy and Rehabilitation and Health Management) who provide different contributions to the field of health as a rehabilitation and management and to investigate the effect of undergraduate education on the altruism level of students.   Materials and Methods: Three hundred twenty-three students who were attend to all grades of Trakya University Physiotherapy and Rehabilitation (PT) and Health Management (HM) Departments participated in the study. Socio-demographic characteristics were recorded. Altruism level of the individuals were evaluated with “Altruism Scale”. Results: Altruism level of PT and HM students were compared between the grades. It was found that first grades HM students had higher altruism level on “Participation to voluntary activities, helping to elderly/patient individuals, aids based on physical power” than PT students (p<.05). Altruism level of PT and FM students were compared between the first and fourth grades. Fourth grades PT students had higher altruism level on “Helping to Elderly/Patient Individuals” when compared with first grades (p<.05). Discussion: In the current study, it was found that altruism level of students may not be a determinant of professional choice; however, altruism level can be changed with the undergraduate training. In this context, it is thought that it is important the education curriculums of rehabilitation professionals should be planned in a way to increase the altruism levels of the individuals.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Ergoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 109
Atıf : 98
2023 Impact/Etki : 0.103
Ergoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi