Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 3
 Sesli Dinleme 1
İNSİDENTAL SAPTANAN TESTİSİN LEYDİG HÜCRELİ TÜMÖRÜ
2007
Dergi:  
Gazi Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Testisin leydig hücreli tümörü nadir görülen bir tümördür. Leydig hücreli tümörü olan hastalar genellikle testiste kitle, infertilite yada tümörün sek- rete ettiği steroidal hormonların neden olduğu endokrinolojik semptomlar ile başvururlar. Çok nadirde olsa bazen rutin kontroller sırasında insidental olarak saptanabilir. Bu vaka ise kliniğimize skrotal şişme (hidrosel) şikayeti ile gelmiş ve yapılan skrotal ultrasonografide hidrosel ve testiste kitle tes- bit edilmiş ve inguinal orşiektomi sonrasında testisde leydig hücreli tümör tanısı konulmuştur. Anahtar Kelimeler: Hidrosel, insidental, leydig hücreli tümör, teşhis.   INCIDENTALLY DETECTED LEYDIG CELL TUMOR OF THE TESTIS Leydig cell tumor of the testis is rare. Patients with this kind of tumor usual- ly present with a mass in the testis, infertility or endocrinological symptoms due to the steroidal hormones secreted by the tumoral tissue. Very rarely, it may be detected incidentally by routine laboratory tests. The patient pre- sented with scrotal swelling (hydrocele). Scrotal ultrasonography showed hydrocele and a mass in the testis. Inguinal orchiectomy was performed and the diagnosis was Leydig cell tumor.Key Words: Hydrocele, incidentally, Leydig cell tumor, diagnosis

Anahtar Kelimeler:

Introduction to Introduction to Introduction to Introduction to Introduction
2007
Yazar:  
Özet:

Testisine leydig cell tumor is a rare tumor. Patients with Leydig cellular tumor are often referred to with endocrinological symptoms caused by testicular mass, infertility or steroidal hormones that the tumor relieves. Although very rare, it can sometimes be detected accidentally during routine checks. This case came to our clinic with a scrotal swelling (hydrosel) complaint and the scrotal ultrasound in the hydrosel and testicular mass tested and after inguinal orchectomy in the testicular leydig cell tumor was diagnosed. Keywords: Hydrosal, insidental, leydig cell tumor, diagnosis.   Incidentally detected LEYDIG CELL TUMOR OF THE TESTIS Leydig cell tumor of the testis is rare. Patients with this type of tumor are usually present with a mass in the testis, infertility or endocrinological symptoms due to the steroidal hormones secreted by the tumoral tissue. Very rarely, it may be detected incidentally by routine laboratory tests. The patient pre-sented with scrotal swelling (hydrocele). Scrotal ultrasonography showed hydrocele and a mass in the testis. Inguinal orchiectomy was performed and the diagnosis was Leydig cell tumor.Key Words: Hydrocele, incidentally, Leydig cell tumor, diagnosis

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Gazi Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.186
Atıf : 523
Gazi Medical Journal