Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 4
Eğitimde 3D Baskı Teknolojisi ve Kimya Eğitiminde Uygulanan Bazı 3D Yazıcı Teknolojisi Materyalleri
2021
Dergi:  
Uluslararası Alan Eğitimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Teknoloji hayatımızı her geçen gün etkilemekte ve değiştirmektedir. Eğitimde teknolojik gelişmelerin ve ilerlemelerin uygulanması bireylere hedeflenen davranışları kazandırmak için büyük önem taşımaktadır. Eğitim dahil pek çok alanda gözlemlediğimiz teknolojilerden biri de üç boyutlu (3D) baskı teknolojisidir. Karmaşık yapıları daha iyi görselleştirmek için eğitim alanında üç boyutlu yazıcılar kullanılabilmektedir. 3D yazıcılar, katı modellemede çığır açan bir teknolojiye sahiptir. Bu teknoloji ile bireyler hayallerini kısa sürede ve somut bir şekilde gerçekleştirebilmektedirler. 3D baskı teknolojisi kimya bilimlerinde de muazzam bir potansiyel göstermektedir. Bu tür teknoloji, çok çeşitli konularda kimya eğitimine girmeye başlamıştır. Simetri ve nokta grup teorisi, birim hücre teorisi, yörünge teorisi ve yapı-enerji ilişkileri gibi eğitim süreçlerinde üretilen kimya modelleri, öğrencilere vizyon, dokunma ve detaylı inceleme açısından katkı sağlamaktadır. Bu çalışmada, 3 boyutlu yazıcı teknolojisinin eğitimde kullanımına ilişkin genel bilgilerle birlikte, bu teknolojinin eğitimde kullanılmasının önemi ve 3 boyutlu yazıcı teknolojisi ile üretilen kimya öğretimi alanında kullanılan materyaller hakkında bilgiler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

3d Printing Technology In Education and Some Examples Of 3d Printer Technology Materials Applied In Chemistry Education
2021
Yazar:  
Özet:

Technology affects and changes our lives day by day. The application of technological developments and advances in education is of great importance in order to bring targeted behavior to individuals. One of the technologies we observe in many areas, including education, is three-dimensional (3D) printing technology. Three dimensional printers can be used in the field of education to better visualize complex structures. 3D printers have a truly groundbreaking technology in solid modeling. With this technology, individuals can realize their dreams in a short time and in a concrete way. 3D printing technology also shows tremendous potential in the chemical sciences. This type of technology has begun to enter chemistry education on a wide range of subjects, and chemistry models produced in educational processes such as symmetry and point group theory, unit cell theory, orbital theory and structure-energy relationships contribute to students in terms of vision, touch and detailed examination. In this study, together with general information about the use of 3D printer technology in education, the importance of using this technology in education and information about the materials used in the field of chemistry teaching produced with 3D printer technology are presented.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Uluslararası Alan Eğitimi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 129
Atıf : 839
2023 Impact/Etki : 0.258
Uluslararası Alan Eğitimi Dergisi