Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 56
 İndirme 12
Türkiye’de Konut Fiyatlarının Makroekonomik Belirleyicileri
2021
Dergi:  
Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, 2010-2020 dönemi için Türkiye ekonomisinde konut fiyatları ile makroekonomik belirleyicileri arasındaki ilişkiyi inceliyoruz. Çalışmanın ampirik kısmında, ARDL eş bütünleşme sınır testi ve Granger Nedensellik test prosedürleri kullanılmaktadır. Ampirik sonuçlar, konut faiz oranları ile konut fiyatları arasında anlamlı bir negatif ilişki olduğunu göstermiştir. Ayrıca ABD dolarının Türk Lirası karşısında değer kazanmasının ve istihdam düzeyindeki artışın konut fiyatlarını artırıcı yönde etkilediği gözlemlenmiştir. Araştırmamız sonucunda ülkeye özgü farklılıkların, makroekonomik belirleyicilerin konut fiyatlarındaki değişimi açıklamadaki gücünü etkilediği sonucuna ulaştık.

Anahtar Kelimeler:

The Macroeconomic Determinants Of The Housing Prices In Turkey
2021
Yazar:  
Özet:

In this study, we examine the relationship between housing prices and its macroeconomic determinants in the Turkish economy over the period 2010-2020. The ARDL bounds testing to cointegration and Granger Causality test procedures are employed in the empirical part of the study. The empirical results show that there is a significant negative relationship between housing interest rates and housing prices. Besides, it was observed that the appreciation of the US dollar against the Turkish Lira and the increase in the employment level had an increasing effect on housing prices. As a result of our research, we conclude that country-specific facts affect the macroeconomic determinants’ ability to explain the changes in housing prices. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 959
Atıf : 8.938
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q1
81/520

Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi