Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 35
 İndirme 8
Yenilik Korkusu Ölçeğinin Doğrulanması Çalışması: İzmir İlinde Bir Uygulama
2021
Dergi:  
Akademik İzdüşüm Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bireyler hayatları boyunca olumlu ve olumsuz sayısız duygu ile karşılaşmaktadır. Olumsuz duygular arasında korku ürkme, tiksinme gibi duyguları tetiklemesi bakımından oldukça güçlü olabilmekte, bireylerin günlük hayattaki davranışları, dolayısıyla satın alma kararı davranışları korkularına göre şekillenebilmektedir. Belirsizliği ve riski yüksek durumlarda daha fazla tetiklenen korku yenilikler karşısında da davranış değişikliklerine yol açmaktadır. Bu çalışmada tüketicilerin yeniliklere karşı yansıttıkları korku vurgulanmış, Pliner ve Hobden (1992)’in geliştirdiği Genel Neofobi Ölçeği Türkçe’ ye uyarlanarak geçerlilik, güvenilirlik çalışmaları ve doğrulayıcı faktör analizi uygulaması yapılmıştır. Analiz sonuçlarına göre neofobi ölçeği 5 maddelik içsel korku ve 3 maddelik yabancılık korkusu olmak üzere 2 boyutlu bir yapıya sahiptir.

Anahtar Kelimeler:

Testing the scale of fear of innovation: an application in Izmir
2021
Yazar:  
Özet:

Individuals encounter numerous positive and negative emotions throughout their lifetime. Fear among negative emotions can be quite strong in the point of triggering emotions such as fear, trembling, the behavior of individuals in everyday life, therefore the decision to buy behavior can be shaped according to their fears. Uncertainty and risks in higher situations more triggered fear in the face of innovations also lead to behavior changes. This study emphasized the fear that consumers reflect against innovations, and the General Neophobia Scale developed by Pliner and Hobden (1992) adapted to the Turkish, validity, reliability studies and verifying factor analysis implemented. According to the results of the analysis, the neophobia scale has a two-dimensional structure, including 5 substantial internal fear and 3 substantial stranger fear.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Akademik İzdüşüm Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 148
Atıf : 679
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q1
98/520

Akademik İzdüşüm Dergisi