Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 5
SOSYAL SERMAYENİN GİRİŞİMCİLİK EĞİLİMİ ÜZERİNE ETKİSİ: BİR META ANALİZ ÇALIŞMASI
2023
Dergi:  
EKEV Akademi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, sosyal sermaye ve girişimcilik eğilimi arasındaki çalışmaları bütüncül bir yaklaşımla değerlendirebilmek için meta analiz yöntemiyle incelemektir. Meta analiz, birden fazla çalışmadan elde edilen verilerin birleştirilmesi için kullanılan ve analizlerin analizi olarak değerlendirilen istatistiksel bir yöntem olarak ele alınmaktadır. Bu sayede sosyal sermayenin girişimcilik eğilimi üzerindeki etkisi ortaya çıkartılması ve genel bir yargıya ulaşılması hedeflenmiştir. Bu kapsamda konu ile alakalı Türkiye’de Türkçe yapılmış 2018-2023 yılları arasında yürütülen ve korelasyon değerine sahip 10 çalışma belirlenmiştir. Dahil etme ölçütlerine uygun çalışmaların meta analizinde CMA V4.0 (Comprehensive Meta Analysis 4.0) yazılım programı kullanılmıştır. Yapılan meta analiz sonucunda yayın yanlılığının olmadığı, çalışmaların heterojen dağıldığı tespit edilmiştir. Yine analiz sonucunda sosyal sermaye ve girişimcilik eğilimi arasındaki rastgele etkiler modelinde ortalama etki büyüklüğünün (r=0,581) güçlü düzeyde olduğu ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Social Capital On Entrepreneurship Tendencies: A Meta Analysis Study
2023
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to examine the studies between social capital and entrepreneurial tendency with the meta-analysis method in order to evaluate them with a holistic approach. Meta-analysis is considered as a statistical method used to combine data obtained from more than one study and evaluated as analysis of analyses. In this way, it is aimed to reveal the effect of social capital on entrepreneurship tendency and to reach a general judgment. In this context, 10 studies conducted in Turkish in Turkey between 2018-2023 with a correlation value were determined. CMA V4.0 (Comprehensive Meta Analysis 4.0) software program was used in the meta-analysis of studies that meet the inclusion criteria. As a result of the meta-analysis, it was determined that there was no publication bias and the studies were distributed heterogeneously. Again, as a result of the analysis, it was revealed that the average effect size (r=0.581) was strong in the random effects model between social capital and entrepreneurial tendency.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






EKEV Akademi Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

EKEV Akademi Dergisi