User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 ASOS INDEKS
 Views 7
 Downloands 2
TÜRKİYE’DE SAĞLIK KURUMLARINDA ÖRGÜTSEL ADALET ALGISININ ÖRGÜTSEL BAĞLILIĞA ETKİSİ: SİSTEMATİK DERLEME ÇALIŞMASI
2023
Journal:  
SDÜ Sağlık Yönetimi Dergisi
Author:  
Abstract:

Örgütsel adalet ve örgütsel bağlılık hem bireysel hem de kurumsal açıdan önemli kavramlardır. Sağlık kurumlarının emek yoğun olması sebebiyle sağlık insan gücü sağlık hizmeti üretim sürecinde kalitenin belirleyicisi olarak rol almaktadır. Bu nedenle sağlık kurumları için örgütsel adalet ve örgütsel bağlılık kavramları daha anlamlı ve gereklidir. Bu araştırmanın amacı Türkiye’de sağlık kurumlarında örgütsel adalet algısının örgütsel bağlılığa etkisinin sistematik derleme yöntemi ile tespit etmektir. Araştırmada 01.01.2000 –10.10.2023 tarihleri arasında, Dergipark, Prequest, Google Akademik, Yök Tez, Scopus, veri tabanlarından Türkçe ve İngilizce dillerinde belirlenen anahtar kelimeler kullanılarak tarama yapılmıştır. Yapılan taramalar sonucunda sistematik derlemeye dâhil edilebilecek 15 çalışmaya ulaşılmıştır. Araştırma sonucunda tüm çalışmaların veri toplama yönteminin nicel olduğu, veri analiz yöntemlerinin farklılık gösterdiği ve toplam ulaşılmış katılımcı sayısının 5123 olduğu görülmüştür. Örgütsel adalet algısının varlığının örgütsel bağlılık üzerinde olumlu etkiye sahip olduğu görülmüş ve örgütsel adalet ve örgütsel bağlılık arasında pozitif yönlü anlamlı bir ilişki olduğu tespit edilmiştir. Sağlık kurumlarında örgütsel adaletin bağlılığa etkisini göz önünde bulundurarak adımlar atılmalı ve buna uygun çalışmalar yapılmalıdır.

Keywords:

The Effect Of Organizational Justice Perception On Organizational Commitment In Health Institutions In Turkey: A Systematic Review Study
2023
Author:  
Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles




SDÜ Sağlık Yönetimi Dergisi

Journal Type :   Ulusal

SDÜ Sağlık Yönetimi Dergisi