Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 18
 İndirme 2
EBEVEYNLERİN HPV AŞISI HAKKINDAKİ BİLGİ DÜZEYLERİ VE YAKLAŞIMLARI
2019
Dergi:  
Türkiye Çocuk Hastalıkları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Human Papilloma Virüs (HPV) serviks kanserinin en sık nedenidir. Serviks kanserini ve HPV ilişkili diğer hastalıkları önlemede aşılama birincil olarak etkili yöntemdir. Bu çalışmanın amacı ebeveynlerin HPV aşısı hakkındaki bilgi düzeyleri ve yaklaşımlarını değerlendirmektir.  Gereç ve Yöntemler: Tanımlayıcı olan bu çalışma Aralık 2018-Ocak 2019 tarihlerinde 9-18 yaş arası kız çocuğuna sahip 203 ebeveyn üzerinde yapılmıştır. Ebeveynlerin demografik verileri, HPV hakkındaki bilgileri ve HPV aşılamasına ilişkin tutumlarını içeren anketler değerlendirildi. Bulgular: 203 ebeveynin (% 80 anne ve% 20 baba)  yaş ortalaması 39,1 ± 6,1 idi. Ebeveynlerin% 70'i HPV aşısını duymamıştı ve% 67'si rahim ağzı kanserinin önlenebilir bir hastalık olduğunu bilmiyordu. Ebeveynlerin% 62'si bilgilendirme sonrasında kızlarına HPV aşısını yaptırmayı kabul etti. Aşının fiyatı ve doz sayısı hakkında bilgilendirme sonrasında, ebeveynlerin% 24'ü 'Devlet tarafından ücretsiz karşılansa dahi yaptırmam' şeklinde cevap verdi. En önemli nedenleri aşı hakkında yeterli bilgiye sahip olmamaları idi (% 69). Sonuç: Çoğu ebeveyn HPV aşısını bilmemektedir ve bilgilendirme sonrası çocuklarına aşı yaptırmayı kabul etmektedir. Bununla birlikte bazı ebeveynler, ücretsiz karşılanmış olsa dahi çocuklarına aşı yaptırmayı düşünmemektedir. Ailelerin bu konuda daha fazla aydınlatılması için sağlık çalışanlarına büyük görev düşmektedir. 

Anahtar Kelimeler:

Parents' Infections and Approaches to HPV
2019
Yazar:  
Özet:

Human Papilloma Virus (HPV) is the cause of cervical cancer. Vaccination is primarily effective in the prevention of cervical cancer and other diseases associated with HPV. The aim of this study is to evaluate the levels of knowledge and approaches of parents about HPV vaccine.  Tools and Methods: This distinguishing study was conducted on 203 parents with a girl between 9 and 18 years of age in December 2018 and January 2019. A survey included demographic data of parents, information about HPV and their attitudes regarding HPV vaccination. Results: The average age of 203 parents (80% mothers and 20% fathers) was 39.1 ± 6.1. 70% of parents did not hear the HPV vaccine and 67% did not know that cervical oral cancer is a preventable disease. 62 percent of parents agreed to vaccinate their daughters with HPV. After being informed about the price and the number of doses, 24% of parents responded in the form of "I do not do it even if it is received by the state for free". The main reason was that they did not have sufficient information about the vaccine (69%). The result: Most parents do not know the HPV vaccine and agree to vaccinate their children after informing them. However, some parents do not consider vaccinating their children even if they are welcomed for free. It is a great task for the health workers to make the families more aware of this.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Türkiye Çocuk Hastalıkları Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.066
Atıf : 887
2023 Impact/Etki : 0.012
Türkiye Çocuk Hastalıkları Dergisi