Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 48
 İndirme 11
Avrupa-Akdeniz Ortaklığının Avrupa Birliğinin Güvenlik ve Savunma Politikasına Etkileri
2006
Dergi:  
Güvenlik Stratejileri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, Avrupa Akdeniz Ortaklığı (AAO)'nın politik ve güvenlik boyutunda yaşanan problemleri, Avrupa Birliği'nin (AB) Güvenlik ve Savunma Politikası (AGSP) kapsamında ele almak, AB üyesi devletler ile Akdeniz güneyindeki ortaklar arasındaki güvenlik algılamalarındaki farklılıkları ve çelişkileri ortaya koymaktır. AAO, Akdeniz çevresinde ortak bir barış, istikrar ve refah alanı yaratmak, toplumlar arasında sosyal, kültürel ve insani dayanışmayı geliştirmeyi amaçlamaktadır. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından geliştirilmeye çalışılan Büyük Ortadoğu Projesinin AAO'ya doğrudan ve dolaylı etkileri bulunmaktadır. NATO'nun Akdeniz Diyalogu ise AAO ile zamanlama ve amaçlar bakımından benzerlikler arz etmektedir. Avrupa güvenlik yaklaşımı uluslar üstüdür ve temel normlardan biri hukukun üstünlüğüdür. Barısın güvencesi ise üye devletlerin demokratik özelliğidir. Akdeniz güneyindeki ülkelerde demokratikleşmeyi engelleyen faktörler ise; rejimin ve devletin güvenliği arasındaki ilişki ile demokratikleşmenin istikrar için risk oluşturduğu düşüncesidir. Bu farklı algılamalar, Akdeniz'in bütünleştirilmesi ve istikrarı açısından AAO'nın zayıf ve etkisiz kalma riskini doğurmaktadır. AB'nin Akdeniz politikasının geliştirilmesi, AB üyesi devletler ile AAO'nun Akdeniz'in güneyindeki ortakları arasında daha yakın işbirliği ve ortak çalışma ortamları yaratılmasına bağlı olacaktır.

Anahtar Kelimeler:

the effects of the european union of the european union for security and defense policy
2006
Yazar:  
Özet:

the aim of this study is to reveal the differences and contradictions in the security perceptions between the partners of the eu akdeniz partnership aao039 in the political and security size of the eu unity039nin ab security and defense policy agsp, and the conflicts of the public relations between the partners in the south of the sea, creating a common peace stability and prosperity area, the society aims to develop social cultural and human solidarity among the societies that have tried to be developed by abd of the unified states of the large mideast project, which prevents direct and indirect impacts to the democratic security of the nationality of the country and the nationality of the nationality of the nationality of the nationality of the nationality of the nationality of the nationality of the nationality of the nationality of the nationality of the nationality of the nationality of the nationality of the eu

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Güvenlik Stratejileri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 321
Atıf : 1.708
2023 Impact/Etki : 0.434
Güvenlik Stratejileri Dergisi