Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
 İndirme 1
RESVERATROL, PALMİTAT İLE İNDÜKLENEN ENDOPLAZMİK RETİKULUM STRESİ İNHİBE EDER: ANTİ-APOPTOTİK ETKİ
2016
Dergi:  
Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Giriş: Endoplazmik retikulum (ER) stresin obezite patofizyolojisinde yeri bilinmesine karşın, obezite ile indüklenen kardiyovasküler hastalıklarda (ER) stresin rolü tam olarak bilinmemektedir. Çalışmamız, doğal bir polifenolik bileşik olan resveratrolün H9c2 hücre dizisinde serbest yağ asidi olan palmitik asid (PA) ile indüklenen ER-stres üzerine olan etkilerini incelemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Gereç ve Yöntem: H9c2 hücre dizisi çeşitli konsantrasyon ve zaman aralıklarında PA ile inkübe edilerek, ER-stres oluşumu sağlanmıştır. Resveratrolün çeşitli konsantrasyonları kullanılarak, ER-stres yolağı ve bu yolağın indükledği apoptotik yolak incelenmiştir. Bulgular: PA doz ve süre bağımlı olarak ER-stres yolağını aktive etmiştir. Bu yolak, apoptotik bir yolağın da aktivasyonuna neden olmuştur. Resveratrol, PA ile indüklenen ER-stresi azaltmakla birlikte, apoptozu da inhibe etmiştir. Bununla birlikte, PA hücresel oksidatif stresin artmasına neden olurken, resveratrol antioksidan etkinik sergilemiştir. Sonuç: Sonuçlarımız, H9c2 hücrelerinde PA ile indüklenen ER-stresin azaltılmasında ve apoptozun inhibe edilmesinde resveratrolün etkili olduğunu göstermiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Resveratrol causes endoplasmic reticular stress reduced by palmitate: anti-apoptotic effect
2016
Yazar:  
Özet:

Introduction: Although the place of endoplasmic reticulum (ER) stress is known in obesity patophysiology, the role of stress in cardiovascular diseases (ER) caused by obesity is not exactly known. Our study was carried out in order to study the effects of resveratrol, a natural polyphenolic compound, on the ER-stress induced by palmitic acid (PA), a free fatty acid in the H9c2 cell series. Tools and Methods: H9c2 cell series is incubated with PA in various concentrations and time intervals, providing ER-stress formation. Using various concentrations of resveratrol, the ER-stress pathway and the apoptotic pathway that this pathway is triggered have been studied. Results: PA has activated the ER-stress path depending on dose and time. This path has also caused the activation of an apoptotic path. While resveratrol reduces the ER-stress induced by PA, it has also inhibited apoptosis. However, while PA causes increased cell oxidative stress, resveratrol has shown an antioxidant to be effective. Results: Our findings have shown that resveratrol is effective in reducing the ER stress induced by PA in H9c2 cells and in the inhibition of apoptosis.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 631
Atıf : 491
2023 Impact/Etki : 0.038
Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi