Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 1
An Investigation of the Relationship between the Parents’ Math Literacy Self-Efficacy and Their Math Anxieties
2022
Dergi:  
Educational Policy Analysis and Strategic Research
Yazar:  
Özet:

Mathematics anxiety can be defined as negative feelings towards mathematics and mathematical operations in general. Math anxiety is seen in many students, and even in parents. In fact, parents' own anxiety regarding mathematics may lead to their children experiencing angst over the subject as well. This can be a problem considering parents are considered one of the basic components of education and have important responsibilities to guide the education process of their children. Mathematical literacy is one of the research topics that have come into prominence in recent years due to PISA. Consequently, the purpose of this study is to determine the relationship between the parents' mathematical literacy self-efficacy and mathematics anxieties. Additionally, through examining the participation of parents in mathematic teaching during the COVID-19 pandemic, it is hoped to better understand their views and methodologies. All participants in this study are parents themselves. The study is designed with an explanatory sequential design among mixed method research designs. The grade in which the students are educated does not make any difference in the self-efficacy and anxiety perceptions of the parents regarding their mathematics literacy. Also, the parents' mathematical literacy self-efficacy and anxiety levels were high.

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Educational Policy Analysis and Strategic Research

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 191
Atıf : 95
Educational Policy Analysis and Strategic Research