Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 2
DRAPETOMANİA BAĞLAMINDA SAĞLIK HİZMETLERİNDE ÇALIŞAN VE YÖNETİCİ İLİŞKİSİ ÜZERİNE BİR İNCELEME
2019
Dergi:  
SDÜ Sağlık Yönetimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Drapetomania ilk defa Amerika’lı doktor Samuel A. Cartwright tarafından Amerika’da zenci köleleri kontrol altında tutmak için kavramlaştırılmış ve zamanın tıp literatürüne ruhsal bir hastalık olarak sokulmuştur. Bu kavram kölenin kaçma arzusu ya da kölenin efendisinden kaçma hastalığı olarak tanımlanmaktadır. Sağlık hizmetlerinde söz konusu hastalar ve hayatları olduğundan kurum içinde ast üst ilişkisi ve kişiler arası iletişim de meseleyi daha önemli hale getirmektedir. Ayrıca çalışanın moral ve motivasyonu da verimlilik ve performans açısından bir diğer önemli konudur. Bu çalışmada sağlık hizmetlerinde işgörenlerin yöneticilerden kaçma davranışı drapetomania kavramı çerçevesinde incelenmeye çalışılmıştır. Araştırma kapsamında Aksaray il ve ilçelerinde Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı farklı hastanelerde görev yapan yedi sağlık çalışanı ile birebir görüşme yapılmıştır. Görüşmeler neticesinde çalışanların yöneticilerden başlıca kaçınma sebeplerinin aşırı iş yükleme, yöneticinin çalışanın işine gereksiz müdahalesi ve kendi yapması gereken işi astına yıkması olduğu sonucuna varılmıştır. Ayrıca sağlık çalışanlarının kaçınma davranışlarının “drapetomania” da olduğu gibi zihinsel bir hastalık olmadığı, organizasyonda normal kabul edilebilecek bir davranış olduğu sonucuna varılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












SDÜ Sağlık Yönetimi Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

SDÜ Sağlık Yönetimi Dergisi