Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 4
 İndirme 1
Âşık Veysel’in “Senlik Benlik Nedir Bırak” Şı̇ı̇rı̇ Yolojik Eleştiri Edebiyat Kuramı Açısından İncelenmesi
2016
Dergi:  
Aydın İnsan ve Toplum Dergisi
Yazar:  
Özet:

As a scientific branch; sociology (study of social behavior or society) has being existed under different names through history since Plato. On the other hand, literature is the art of thoughts and words; it is mostly constructed over human behaviors and their societies. Sociology and literature interact with each other in terms of their own definitions. Works of literature affects societies and societies affect works of literature as well. Sociology involves two of them as a subjectA folk poet Âşık Veysel, addressed social issues and has given positive, conciliating and guiding messages through his works. His poetry Senlik Benlik Nedir Bırak deals with ethnical and denominational polarization also giving solutions. This work involves the poetry in terms of sociological criticism (as a literary criticism)

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Aydın İnsan ve Toplum Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Aydın İnsan ve Toplum Dergisi