Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
METOKLOPRAMİDİN NEDEN OLDUĞU AKUT DİSTONİ
2012
Dergi:  
Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Metoclopramide is a dopamine receptor antagonist, which can be prescribed frequently to patients, presenting with complaints of nausea. Acute dystonic reactions are rare side effects of metoclopramide. In this article, a case was presented with acute dystonic reactions while using therapeutic dose of metoclopramide. In our case, the diagnosis was based on history. With the use of an anticholinergic drug, biperiden HCL, complaints resolved quickly. Rarely, acute dystonic reactions can cause respiratory distress due to pharyngeal and laryngeal muscle spasm. Therefore, an emergency is needed to treat. The use of metoclopramide should be considered in patients presenting with complaints of acute dystonia.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 516
Atıf : 1.824
Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi