Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 14
 İndirme 4
Lazer Sinterleme ve Döküm Teknikleri ile Elde Edilen Metal Altyapıların Tamir Dayanıklılıklarının Karşılaştırılması
2012
Dergi:  
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı direkt metal lazer sinterleme (DMLS) ve döküm yoluyla elde edilen altyapıların farklı yüzey işlemleri sonrası tamir bağlantı kuvveti değerlerinin karşılaştırılmasıdır. Gereç ve Yöntem: Kobalt-krom alaşımından 48 adet döküm ve 48 adet DMLS yöntemiyle disk şeklinde örnekler hazırlandı. Döküm ve DMLS örneklerinin yarısına opak porselen uygulaması yapıldıktan sonra yüzey işlemlerinin yapılabilmesi için üç alt gruba ayrıldı: Al2O3 ile kumlama (C); asitleme ve Al2O3 kumlama kombinasyonu (A); silika kaplama (S). Tüm örnek yüzeylerine porselen tamir kitinde bulunan ajanlar uygulandıktan sonra orta kısımlarına nano-hibrit bir kompozit rezin kondense edildi. Kesme bağlantı dayanıklılığı universal test cihazı ile kaydedildi. Elde edilen veriler istatistiksel olarak analiz edildi (α=0,05). Bulgular: Konvansiyonel döküm yöntemiyle elde edilen örneklerde DMLS ile elde edilen örneklere göre daha yüksek bağlantı kuvveti değerleri gözlenmiştir (p<0,05). Tamir bağlantısının arttırılmasında silika kaplama ile asitleme ve Al2O3 partikülleriyle kumlama kombinasyonunun uygulandığı gruplarda, sadece Al2O3 partikülleriyle kumlama uygulanan gruplara göre daha yüksek bağlantı değerleri gözlenmiştir (p<,05). Sonuç: Çalışmanın sonucunda lazer sinterleme ve döküm metal altyapıların farklı bağlantı değerleri gösterdikleri kaydedilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Comparing the repair resistance of metal infrastructures obtained with laser synthesis and casting techniques
2012
Yazar:  
Özet:

Purpose: The purpose of this study is to compare the values of the direct metal laser synthesis (DMLS) and the power of repair after the different surface processes of the infrastructures obtained through casting. Tool and Method: Examples in the form of disc were prepared with 48 drops and 48 DMLS methods from the Kobalt-Chrome alloy. Half of the casting and DMLS samples were divided into three subgroups for surface processes to be performed after the application of untouched porselen: Al2O3 grinding (C); acidization and Al2O3 grinding combination (A); silicone cutting (S). After the agents in the porselen repair kit were applied to all sample surfaces, a nano-hybrid composite resin was condensed to the middle parts. Cutting connection resistance was recorded with a universal test device. The results were analyzed statistically (α=0,05). Results: Examples obtained by conventional casting method observed higher connectivity values (p<0,05) than the samples obtained by DMLS. In the groups in which the repair connection increased with silicone coating and acidization and the coating combination with Al2O3 particles, higher connectivity values were observed compared to the groups in which the coating with Al2O3 particles was applied (p<,05). The result: The study found that laser synthesis and casting metal infrastructures showed different connectivity values.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 337
Atıf : 29
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi