Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 105
 İndirme 19
ERZİNCAN FOLKLORUNDA HİKÂYELİ TÜRKÜLER
2019
Dergi:  
Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türküler, halk şiirinin ezgi ile söylenen önemli nazım türlerindendir. Deprem, ölüm, kıtlık, ayrılık, gurbet, göç, kahramanlık, aşk, sevda gibi konularda halkın duygularını dile getirirler. Türküler bir olay üzerine yakılırlar. Yani türkülerin mutlaka başlangıçta bir yakıcısı vardır. Yakıcıları ve ortaya çıkış sebepleri unutulan türküler,  zamanla topluma mal olurlar. Halk edebiyatının önemli sözlü ürünlerinden olan türküler, gerek ağızdan ağıza yayılırken, gerek derlemeler sırasında ortaya çıkış sebepleri yani hikâyeleri tespit edilmediği için, şimdiye kadar genellikle sadece sözleri ve ezgileri üzerinde durulmuştur. Bu çalışmamızda, bugüne kadar Erzincan türküleri üzerinde yapılan çalışmalar araştırılmış ve bu çalışmalar hakkında bilgi verilmiştir. Erzincan yöresine ait hikâyeleri türküler tespit edilerek, konuları bakımından değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

History of Turks in Erzincan Folklore
2019
Yazar:  
Özet:

Turks are one of the important kinds of nazim spoken by the people's poetry. They express people’s feelings on topics such as earthquake, death, hunger, separation, turmoil, immigration, heroism, love, love. The Turks are burned on an incident. So the turkey must have a burner at the beginning. The burners and the causes of their appearance are forgotten, and they will be expensive to society over time. Turkula, which is one of the important oral products of folk literature, is spread from mouth to mouth, and since the causes of appearance, i.e. the stories, are not identified during compilations, so far it has often been focused only on words and arguments. In this study, the studies on the Erzincan Turks have been investigated and information on these studies has been given. The stories of the Erzincan area were identified by the Turkish people, and the subjects were assessed.

Anahtar Kelimeler:

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 421
Atıf : 1.325
2023 Impact/Etki : 0.117
Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi