User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 61
 Views 67
 Downloands 20
SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA ANLAYIŞININ EKONOMİK BOYUTUNA EKOLOJİK BİR YAKLAŞIM
2012
Journal:  
Siyasal: Journal of Political Sciences
Author:  
Abstract:

İnsan ve doğa arasındaki ilişki Aydınlanma Dönemi ile birlikte hızlı bir değişim sürecine girmiştir. Ancak bu değişim, yoğun kaynak kullanımına dayalı bir ekonomik yapıyı öngördüğünden dolayı, çevre bundan büyük ölçüde zarar görmüştür. Bu ekonomik anlayışın doğal yapıda yol açtığı tahribat sadece bitki ve hayvanlara değil, insanlara da büyük zarar vermektedir. Ortaya çıkan bu olumsuz tablo üzerine, mevcut üretim anlayışını sorgulayan ve bunun değiştirilmesi gerektiğini dile getiren düşünceler ortaya konmaya başlamıştır. Bu düşünceler içinde ismindençok söz ettiren sürdürülebilir kalkınma anlayışı olmuştur. Ancak sürdürülebilir kalkınma anlayışı kendisini somutlaştıracak nitelikte çok sınırlı bir gelişme gösterebilmiştir. Çevrenin kirlenmesine yol açanönemli neden ekonomik faaliyetler olmasına karşın, sürdürülebilir kalkınmanın bu konuda ortaya koyduğu modeller ya sınırlı olmuştur ya da etkisiz kalmıştır. Sürdürülebilir kalkınma mevcut ekonominin büyüme, tüketim, fayda-maliyet, rekabet gibi temel yapılarında esaslı bir değişiklik öngörmemektedir. Bu durum sürdürülebilir kalkınma anlayışınınzayıf halkasını oluşturmaktadır. 1980 sonrası gelişen küreselleşme süreciyle piyasa ekonomisinin dünya genlinde yaygınlaşmaya başlamasıyla birlikte, sürdürülebilir kalkınma anlayışının uygulanabilirliği konusundaki kuşkular daha da artmıştır. Anahtar Kelimeler: Kalkınma, Sürdürülebilir Kalkınma, Çevre Sorunları, Piyasa Ekonomisi

Keywords:

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles








Siyasal: Journal of Political Sciences

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 395
Cite : 1.883
Siyasal: Journal of Political Sciences