Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 1
Marka Deneyimi ile Marka Sevgisi Arasındaki İlişkinin Belirleyicileri ve Marka Sevgisinin Davranışsal Sonuçları
2023
Dergi:  
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, tüketici-marka ilişkisi teorisi çerçevesinde marka deneyimi ile marka sevgisi arasındaki ilişkide marka düşkünlüğünün düzenleyici rolünü, marka prestiji ve marka güvencesinin aracı rolünü araştırmaktadır. Ayrıca marka sevgisinin davranışsal çıktıları olan yeniden satın alma niyeti (YSN) ile yüksek fiyat ödeme isteği (YFÖİ) üzerindeki etkilerini incelemektedir. Araştırma markayı olumlu deneyimleyen tüketicilerin marka sevgisini şekillendirmedeki süreçlerin anlaşılmasına odaklanmıştır. Apple akıllı telefon kullanıcıları üzerinde yapılan araştırma sonucunda marka düşkünlüğünün düşük, orta ve yüksek olduğu durumlarda marka deneyiminin marka sevgisi üzerindeki etkisini daha da artırdığı görülmüştür. Marka prestiji ve marka güvencesinin ise orta değere yakın bir etki büyüklüğüne (K2) sahip olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca marka sevgisi YSN ve YFÖİ üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.

Anahtar Kelimeler:

Determinants Of The Relationship Between Brand Experience and Brand Love and Behavioural Results Of Brand Love
2023
Yazar:  
Özet:

This study investigates the moderator role of brand dependence (BD), the mediator role of brand prestige (BP), and brand credibility (BC) in the relationship between brand experience (BE) and brand love (BL) within the framework of consumer-brand relationship theory. It also examines the effects of brand love's behavioural outputs on repurchase intention and willingness to pay premium price (WTP). The research focused on understanding the processes that shape brand love among consumers who experience the brand positively. As a result of the research conducted on Apple smartphone users, it has been observed that when BD is low, medium, and high, the BE further increases its impact on BL. It has been determined that BP and BC have an effect size close to the median (K2). Also, BL has a significant impact on repurchase intention and WTP.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 414
Atıf : 4.662
2023 Impact/Etki : 0.4
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi