Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
Sporcu Ücretlerinden Elde Edilen Gelir Vergisi: Adem-İ Tahsis İlkesi Açısından Değerlendirilmesi
2022
Dergi:  
Uluslararası Sosyal, Siyasal ve Mali Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Vergi, toplum ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla toplanan ve kamu gelirleri içinde en büyük paya sahip olan finansman aracıdır. Vergilerin konusunu oluşturan birden fazla unsur mevcutken, gelir vergisine ilişkin bunlardan biri emek karşılığında elde edilen ücrettir. Bu bağlamda GVK’da mutlak olarak ücret sayılan gelirlerden biri de sporcuların emek karşılığı elde ettikleri gelirlerdir. Sporcuların gelirleri üzerinden alınan vergiler de aynı şekilde diğer vergiler gibi bütçe gelirlerine kaydedilmekte, ancak 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi Kontrol Kanunu’nun 13/g maddesinde yer alan adem-i tahsis ilkesi gereği belirli harcamalara tahsisi kısıtlanmaktadır. Ancak sporcu ücretlerinden elde edilen gelir vergisine ilişkin, 31.12.2020 tarih ve 31351 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sporcu Ücretlerinden Tevkif Yoluyla Alınan Gelir Vergisi Üzerinden Belirlenen Payın Özel Hesaba Aktarılması, Kullanılması ve Denetimi Hakkında Yönetmelikle, adem-i tahsis ilkesinden sapıldığı görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Income Tax Obtained From Athlete Wages: Evaluation In Terms Of Principle Of Unearmarking
2022
Yazar:  
Özet:

Tax is a financing tool that is collected in order to meet the needs of society and has the largest share in public revenues. While there are more than one element that constitutes the subject of taxes, one of them related to income tax is the wage earned in return for labor. In this context, one of the absolute wages in the GVK is the income earned by the athletes in return for their labor. The taxes levied on the incomes of the athletes are also recorded in the budget revenues like other taxes, but their allocation to certain expenditures is restricted in accordance with the principle of decentralization in Article 13/g of the Public Financial Management Control Law No. 5018. However, with the Regulation on the Transfer of the Share Determined from the Income Tax Collected by Withholding from the Athletes' Wages through Withholding, published in the Official Gazette dated 31.12.2020 and numbered 31351, regarding the income tax obtained from the athlete's wages, it is seen that there is a deviation from the principle of decentralization.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Uluslararası Sosyal, Siyasal ve Mali Araştırmalar Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Uluslararası Sosyal, Siyasal ve Mali Araştırmalar Dergisi