Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 28
 İndirme 7
Tatar ve Başkurt Yazı Dillerinde İkilemeler
2021
Dergi:  
Dil Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

İkileme, anlamı güçlendirmek için aynı kelimenin tekrarlanması ya da anlamı birbirine yakın veya zıt olan kelimelerin yan yana kullanılmasıyla oluşturulan kelime grubudur. Bu kelime grubu kaynaklarda ikileme, yineleme veya tekrar şeklinde geçmektedir. İkilemeler, yazı ve konuşma dilinde anlamı pekiştirmek ve anlatıma çekicilik kazandırmak amacıyla kullanılır.

Anahtar Kelimeler:

Özşahin, Murat (2017), Tatar and Başkurt Writing Languages, Istanbul, Kesit Publications ISBN: 978-605-9408-53-0
2021
Yazar:  
Özet:

Twilight is a word group created by repeating the same word to strengthen meaning or by using the words that are close or opposite to each other. This word group passes in the form of duplication, repeat or repeat in the sources. It is used for the purpose of strengthening meaning in writing and speech language and to bring the narrative attractive.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Özet:

Doubling is a group of words created by repeating the same word or using words whose meanings are close or opposite to each other side by side to strengthen the meaning. This group of words is mentioned in the sources as duplication, repetition or repetition. Dilemmas are used in written and spoken language to reinforce meaning and to add appeal to expression.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Dil Araştırmaları

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 626
Atıf : 1.308
2023 Impact/Etki : 0.193
Dil Araştırmaları