Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 4
Gaziantep OSB Atıksularından UV/H2O2 Fotooksidasyonu İle Renk Giderimi
2016
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Endüstriyel atıksulardan kalıcı ve toksik maddelerin giderimi amacıyla koagülasyon/flokülasyon, kimyasal çöktürme, biyolojik arıtma gibi yöntemler kullanılmaktadır. Alıcı ortam standartlarının sağlanabilmesi için özellikle Organize Sanayi Bölgesi (OSB) gibi arıtılabilmesi zor olan kombine atıksuların arıtımında klasik arıtma teknikleri çoğu zaman yetersiz kalmakta ve deşarj standartlarına ulaşabilmek için ön veya son arıtma kademesi olarak ileri arıtım proseslerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu şekilde, geleneksel arıtma tekniklerinin yeterli olmadığı durumlarda, endüstriyel atıksuların arıtımında kimyasal oksidasyon yöntemlerinin uygulanabilirliği çeşitli çalışmalarla belirlenmiştir. Bu çalışmada ileri oksidasyon proseslerinden olan UV-fotooksidayon ve UV/H2O2 prosesinin Gaziantep OSB atıksu arıtma tesisi atıksuları üzerindeki arıtım verimliliği incelenmiştir. Gaziantep OSB atıksu arıtma tesisi girişinden alınan atıksu numunesine farklı ışık şiddetlerinde ve farklı dozlarda UV fotooksidayon ve beraberinde kimyasal oksidasyon prosesi uygulanarak, optimizasyon çalışmaları yapılmış ve çalışılan her deneysel ortam için atıksudan renk giderim verimleri incelenmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik; Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 200
Atıf : 54
2023 Impact/Etki : 0.136
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi