Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 59
 İndirme 18
5E ÖĞRENME DÖNGÜSÜ MODELİYLE İLGİLİ ÇALIŞMALARA GENEL BİR BAKIŞ
2018
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı 5E öğrenme döngüsü modeliyle ilgili 2006-2016 yılları arasında yayımlanan ulusal makale ve tezleri çeşitli açılardan incelemektir. Yapılandırmacı yaklaşımın eğitim-öğretim hayatında uygulanmasıyla ortaya çıkan öğrenme halkası, 4E ve ardından 5E öğrenme döngüsü modellerinden sadece 5E öğrenme döngüsü modeli bu araştırma kapsamına alınmıştır. Çalışma, doküman incelemesine dayalı bir araştırmadır. Bu anlamda çalışma, Google schoolar, ULAKBİM ve YÖK Tez Merkezi veri tabanlarından erişilebilen 5E öğrenme döngüsü modeline yönelik çalışmaları kapsamaktadır. Veriler araştırmacılar tarafından geliştirilen sınıflama formu ile elde edilmiştir. Belirtilen amaç doğrultusunda taranan çalışmalar; yayın türü, yayınlanan yıl, çalışma alanı, disiplin alanı, ele alınan konu, araştırma yöntemi ve araştırma türü, örneklem seviyesi ve büyüklüğü, veri toplama aracı ve analiz yöntemi bakımından sınıflama formunda verilen farklı temalara göre incelenmiştir. Araştırmacılar tarafından ayrı ayrı kodlanan çalışmalar için daha sonra ortak görüş oluşturularak kodlamanın güvenirliği sağlanmıştır. Çalışmanın sonuçlarının sunulmasında tablo ve grafiklerden faydalanılmıştır. Çalışmanın fen eğitimindeki 5E öğrenme döngüsü modeline yönelik eğilimleri ortaya çıkarması bakımından araştırmacılara bir bakış açısı kazandıracağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

null
2018
Yazar:  
0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 24
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research