Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 2
LEADER-MEMBER INTERACTION IN NURSING
2020
Dergi:  
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)
Yazar:  
Özet:

Hizmet sektörünün önemli bir parçası olan sağlık alanında, sunulan hizmetin niteliği, diğer sektörler gibi birçok dinamiğe bağlı olarak değişkenlik gösterir. Çalışanın verdiği hizmetin niteliğini etkileyen bu dinamiklerden birisi de yöneticilerin (liderlerin) çalışanlara karşı sergilediği davranış ve davranış biçimleridir. Liderlik ve liderlik davranışları konusunda yapılan çalışmalarda, üstlerin(liderlerin) astlarına(üyelerine) karşı davranış ve tutumları incelemiştir. Lider-üye etkileşimi teorisi, liderler ve astları arasında gelişen farklı türde ilişkilerine dayanmaktadır.Sağlık alanında da hizmetin niteliğinin artması için yüksek etkileşime ihtiyaç duyulmaktadır. Sağlık organizasyonlarının önemli bir bölümünü oluşturan profesyonel hemşirelerin sunduğu hemşirelik bakımı ve sağlık hizmetinin niteliği, etkileşimin yüksek olması sayesinde artış gösterir. Lider hemşirelerin astlarına karşı güçlü etkileşim kurması, hemşirelerin iş doyumu, işe bağlılıklarını, mesleki gelişimlerini olumlu etkiler. Tüm bu olumlu atmosferin en önemli yansıması da sağlık hizmeti alan hasta için bakım kalitesinin artması, hasta güvenliğinin sağlanması, diğer sağlık hizmeti alan kişiler için de verilen hizmet niteliğinin yüksek olması sayesinde de toplumun sağlığının geliştirilmesinde önemlidir.

Anahtar Kelimeler:

null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 471
Atıf : 343
2023 Impact/Etki : 0.022
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)