Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 13
 İndirme 2
Generalized Reliability Model for Local Scour around Bridge Piers of Various Shapes
2001
Dergi:  
Turkish Journal of Engineering and Environmental Sciences
Yazar:  
Özet:

Excessive local scour around piers and abutments is known as a major cause of bridge failure induced by hydraulic deficiencies. Complexity of the scouring phenomenon and high degrees of uncertainties in governing parameters lead to an unavoidable risk in bridge pier design. In this paper, a generalized reliability model based on static resistance-loading interference is developed for the assessment of reliability of bridge scour for various pier shapes. In the model, the relative maximum scour depth and the linear combination of the relative approach flow depth and flow Froude number are defined as the system resistance and external loading, respectively. By examining sets of data, a two-parameter bivariate lognormal distribution is found to represent the joint probability density function of the resistance and loading. Reliability expressions are developed for various pier shapes. To obtain relevant information for decision-making, the model is applied to a case study in which a relationship is obtained between the reliability and safety factors for cylindrical and non-cylindrical piers under various return periods.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Turkish Journal of Engineering and Environmental Sciences

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 643
Atıf : 203
Turkish Journal of Engineering and Environmental Sciences