Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 23
 İndirme 1
Relationship between Digital Game Playing Motivation and Problem Solving Skill
2020
Dergi:  
Asian Journal of Education and Training
Yazar:  
Özet:

The study was performed to examine university students' digital game playing motivation and problem solving skill levels. The research group consists of totally 586 students, 326 male and 260 female study at Bingöl University Physical Education and Sports Academy (PESA), Faculty of Arts and Sciences, and Faculty of Engineering and Architecture during the 2019-2020 academic year. "Digital Game Playing Motivation Scale" and "Creative Problem Solving Inventory (CPSI)" were used to obtain data for the purpose of the research. The students participating in the study were asked personal information questions regarding their demographic characteristics. The study was carried out in SPSS 22 statistical package program and the degree of significance was taken as 0.05. Independent Sample T (Independent Sample) and Mann Whitney-Utest in binary comparisons, One-Way Variance Analysis (One Way Anova) in multiple comparisons and Kruskal Wallis Analysis in abnormally distributed data, and correlation (Pearson) test to determine the relationship between variables. According to the responses given by the students who participated in the study, there was a significant difference between the groups in terms of gender, faculty and the daily game play time variables on the digital platform, while there was no significant difference between the groups in problem solving skills. According to the results of the correlation analysis, a low level of significant correlation was found between students' digital game playing motivation and problem solving skill levels.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Asian Journal of Education and Training

Dergi Türü :   Uluslararası

Asian Journal of Education and Training