Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
Posthuman İlkeleri ile Mimarlığı Yeniden Tanımlamak: Sibernetik ile XR Teknolojilerinin Entegrasyonu
2024
Dergi:  
Journal of Computational Design
Yazar:  
Özet:

Sibernetiğin mekan üretim pratiklerine entegrasyonu, mimarlığın kavramsallaştırılmasında derin bir dönüşüme yol açmıştır. Sibernetik, mimariyi iletişim kurabilen ve adaptasyon becerisi yüksek, dinamik ve etkileşimli bir yapı olarak yeniden tanımlamamızı sağlar. Bu paradigma değişimi, mekanı çevreye dinamik olarak tepki veren canlı bir organizma olarak ele alan Fun Palace projesi ile görünür hale gelir . Marcos Novak'ın akışkan mimari kavramı, mimarinin dijital alanlardaki akışkan uyarlanabilirliğini vurgulayarak bu dönüştürücü paradigmayı güçlendirmektedir. Bu dönüştürücü nitelikleri ortaya koyabilmek, mekanın dijital ortamda varolmasıyla mümkün olabilir. Genişletilmiş Gerçeklik (XR) teknolojileri bu entegrasyon için bir kanal görevi görerek mimarların geleneksel sınırlamaları aşmasına ve mekansal ortamları yeniden şekillendirmesine olanak tanımaktadır. Sibernetik ilkeler ile XR teknolojilerinin yakınsamasına ilişkin olan bu araştırma, dijital çağda mimariyi yeniden tanımlar. İki çalıştay, bu simbiyotik ilişkinin dönüştürücü potansiyelini gösteren örnek olay çalışmaları olarak hizmet ermektedir. Sonuç olarak bu araştırma, sibernetik ilkeler, XR teknolojileri ve mimari tasarım arasındaki simbiyotik ilişkiye ışık tutarak dönüştürücü olasılıklara dair içgörüler sunmaktadır. Bu çalışma, mimariyi dijital çağda yeniden tanımlayarak, yaratıcılığın sınırları aştığı ve yapılı çevrenin insan hayal gücünün dinamik bir ifadesi haline geldiği yeni bir mimarlık tanımı getirmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Redefining Architecture Through Posthuman Principles: Bridging Cybernetic Concepts and Xr Technologies
2024
Yazar:  
Özet:

The integration of cybernetic principles into architectural discourse has led to a profound transformation in the conceptualization of architectural entities. Cybernetics redefines architecture as a dynamic and responsive entity, capable of communication, interaction, and adaptation. This paradigm shift is exemplified by the Fun Palace project, which envisioned architecture as a living organism dynamically responding to its environment. Marcos Novak's concept of liquid architecture further elucidates this transformative paradigm, emphasizing architecture's fluid adaptability in digital realms. Realizing these transformative qualities requires architecture's integration into digital space. Extended Reality (XR) technologies serve as a conduit for this integration, enabling architects to transcend traditional limitations and reshape spatial environments. Through a rigorous inquiry into the convergence of cybernetic principles and XR technologies, this research redefines architecture in the digital age. Two workshops serve as case studies, demonstrating the transformative potential of this symbiotic relationship. In conclusion, this research sheds light on the symbiotic relationship between cybernetic principles, XR technologies, and architectural design, offering insights into transformative possibilities. By redefining architecture in the digital age, this study paves the way for a new era of architectural innovation, where creativity transcends boundaries, and the built environment becomes a dynamic expression of human imagination.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Computational Design

Dergi Türü :   Uluslararası

Journal of Computational Design