Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 10
Y KUŞAĞI ÇALIŞANLARININ SURİYELİLERİN İSTİHDAMINA BAKIŞI: AKADEMİK PERSONEL ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA
2019
Dergi:  
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

2011 yılından günümüze kadar devam eden ve Arap Baharı olarak adlandırılan olaylarla tırmanan iç savaşın etkileri Suriye’nin komşu ülkeleri ile birlikte Türkiye’yi de yakından etkilemiştir. 2019 yılı Ekim ayı verisine göre Türkiye’ye göç eden Suriyelilerden 3.680.603 kişi geçici koruma kapsamına alınmıştır. Bununla birlikte 13.290 Suriyeliye belirli koşullar altında çalışma izni verilmiştir. Çalışma izni olmayan Suriyeliler ise kayıt dışı sektörde çalışarak Türkiye’deki emek piyasasının yapısını etkilemiştir. Türkiye’de istihdamın işgücü çoğunluğunu oluşturan Y Kuşağı 1980-1995 yılları arasında doğanlar olarak kabul edilmektedir. Bu kuşağın çalışma hayatından beklentileri ve değerleri kendilerinden önce gelen kuşaklara göre farklı bir yapıdadır. Bu çalışmada özellikle Y Kuşağı akademisyenlerinin Türkiye de bulunan Suriyelilerin istihdam edilmesini nasıl değerlendirdikleri incelenecektir. Anket soruları demografik değişkenler ve Y Kuşağının Türkiye’de Suriyelilerin emek piyasasına girişine bakış açısını ölçmeye yönelik 12 soruluk form oluşturulmuştur. Anket soruları seçili üniversitede çalışan 105 Y Kuşağı akademisyene uygulanmıştır. Anketlerin değerlendirilmesinde elde edilen verilerde tanımlayıcı istatistiklerle değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi