Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 8
SUÇA SÜRÜKLENMİŞ ÇOCUKLARIN SOSYO-DEMOGRAFİK ÖZELLİKLERİ ANA-BABA TUTUMLARI VE SUÇUN NEDENLERİ (AMASYA ÖRNEĞİ)
2018
Dergi:  
Disiplinlerarası Eğitim Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Suç, isteyerek ya da istemeyerek işlenen neredeyse insanlık tarihi[1]yle aynı yaşta olan bir olgudur. Suça sürüklenen çocuk ise, 2005 yılında yürürlüğe giren 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanununa göre; “Kanunlarda suç olarak tanımlanan bir fiili işlediği iddiası ile hakkında soruşturma veya kovuşturma yapılan ya da işlediği fiilden dolayı hakkında güvenlik tedbirine karar verilen çocuk” şeklinde tanımlanmıştır. İş, sağlık, tayin vb. sebeplerle yapılan göç, yetersiz eğitim, sağlık, barınma, beslenme ve sosyal devletin gereği olan temel sosyal hizmet sunumu ve psiko-sosyal destek hizmetlerinin kurumsal yetersizliği ve müdahale potansiyelinin güdükleştirilmesi gibi etkenler çocukların suça sürüklenme nedenleri arasında sayılabilir (Elitok, 2014). Çocukları suça iten söz konusu nedenlerin bölgesel olarak iyi analiz edilmesi gereken önlemlerin alınması toplumsal bir zaruriyet olarak görülmektedir. Bu araştırmada, 2013-2014 yılında Amasya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, sosyal hizmet uzmanlarınca sosyal incelemeleri yapılmış olan 16-18 yaş arası suça sürüklenmiş çocukların ana-babalarının tutumları, demografik özellikleri ve işlenen suçların nedenlerinin tespit edilmesi, bulguların literatür bilgileri ile karşılaştırılması amaçlanmıştır. Veriler, Amasya evreninde suça sürüklenmiş çocukların sosyal hizmet uzmanlarınca yüz yüze görüşmesi yapılarak tutulmuş raporların derlenmesiyle elde edilmiştir.  Verilerin analizinde, cinsiyet, yaş, eğitim durumu, anne-baba medeni durum, anne-baba eğitim düzeyi, gelir düzeyi, işlenen suçun türü ve sosyal hizmet uzmanlarının çocuk hakkındaki görüşleri dikkate alınmıştır. Veriler, SPSS paket programında analiz edilmiştir. [1] Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Bölümü, Samsun, Türkiye. [email protected]

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Disiplinlerarası Eğitim Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Disiplinlerarası Eğitim Araştırmaları Dergisi