User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 10
Bazı Poaceae üyelerinde arpa ve buğday EST-mikrosatellit markırlarının aktarılabilirliği
2016
Journal:  
Sinop Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Author:  
Abstract:

Fusariım enfeksiyon koşulları altında oluşturulmuş eksprese olan dizi (EST) kütüphanelerinden geliştirilen arpa ve buğday mikrosatellit markırlarının türler/cinsler arası aktarılabilirlikleri, 8 Aegilops, 6 Triticum türü ile, Zea mays, Avena sativa ve Oryza sativa ‘yı içeren 17 türde belirlenmiştir. Arpa mikrosatellit primerleri için aktarılabilirlik oranı %29 ila %100 arasında değişmiştir. Cinsler arası en yüksek (%100) aktarılabilirlik  Avena da not edilmiş, bunu Zea (%92) , Triticum (%83), Aegilops (68%) ve Oryza (%8) takip etmiştir. Primer çiftleri,  Triticum türleri içerinde oldukça yüksek aktarılabilirdir (T. turgidum durum durum da %100, T. turgidum durum dicoccon ve T. monococcum aegilopoides da %92,T.timopheevii timopheevii ve T. turgidum dicoccoides de %83, T. timopheevii armeniacum da %67). Yalnızca bir primer çifti (contig624) çalışılan tüm materyallerde, %100 tür/cinsler arası çoğaltım göstermiştir. Buğday mikrosatellitleri değerlendirildiğinde, mikrosatellit primer çiftleri Triticum türleri içinde oldukça aktarılabilirdir (%70 ila %100 arasında) ancak akraba tahıllarda düşük aktarılabilirdir (Avena da 15%, Oryza da 50%, Zea da 45%, Hordeum da 60%). İki primer çifti yalnızca bazı Triticum türlerinde aktarılabilirlik göstermişken, diğer iki primer çifti sadece Aegilops ve Triticum türlerinde çoğaltım göstermiştir. EST mikrosatellite markırlarının bu yüksek tür/cinsler arası aktarılabilirliği, genomun ifade edilen bölgesine ait DNA diziliminin yüksek derecede korunduğunu ve bunların karşılaştırılmalı genom haritalamalarında, genetik çeşitlilikte ve filogenetik analizlerde uygunluklarını göstermektedir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles






Sinop Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 141
Cite : 171
2023 Impact : 0.033
Sinop Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi