Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 5
Novel High Strength Economical Shielding Materials
2017
Dergi:  
Sinop Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

In the present study, gamma-ray shielding performance was investigated using mass attenuation coefficients and exposure buildup factors for tourmaline datolite, galena, amethyst and hormirad. The mass attenuation coefficients were also calculated using GEANT4 simulation toolkit, compared with XCOM results, a good agreement between XCOM and GEANT4 results was observed. The exposure buildup factors were calculated using GP fitting method for photon energy 0.015 to 15 MeV up to 40 mfp. The hormirad is superior shielding material among than tourmaline, datolite and amethyst whereas galena is the best shielding materials in low photon energy except near to 100 keV. The investigation would be very useful for shielding application of these materials.  

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Sinop Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 141
Atıf : 169
2023 Impact/Etki : 0.033
Sinop Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi