Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 61
 İndirme 3
İTTİHAT VE TERAKKİ CEMİYETİNİN POLİS KIYAFETLERİ
2020
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
Özet:

İttihat ve Terakki Cemiyetinin polis kıyafetleri 1930’lu yılların ortalarına kadar kullanılmış, belli bir kültürün veya anlayışın izini buralara kadar taşımıştır. Bu nedenle 1908’lerden 1930’lu yılların sonlarına kadar uzanan süreçte polis üniforma üzerindeki değişiklikler, esasında Osmanlı’dan Cumhuriyet’e polis teşkilatının ve temsil ettiği devlet yapısının anlayış faktörünü ortaya koymuştur. Bu yapının, öncesi Abdülhamit Dönemi polisinden ve sonrasındaki Cumhuriyet polisinden bağımsız düşünülemeyeceği gerçekçi bir yaklaşımdır. İkinci Meşrutiyet’in mimarının İttihat ve Terakki Cemiyeti olduğu düşünülürse ve yine Cumhuriyet’in laboratuarı Meşrutiyet olduğu düşüncesi temel alınırsa 1930’lu yılların sonuna kadar uzanan zaman dilimi içerisinde polis kıyafetlerindeki değişiklikler önemli bir yere sahiptir. Böyle olmakla birlikte Meşrutiyet’ten Cumhuriyet’e kıyafetler üzerinden yapılacak değerlendirmelerle hem devlet idare anlayışında ve hem de toplumsal dönüşüm manasında meydana gelen evrim kat sayısı ortaya koyulmuş olmaktadır. Bu çalışmayla birlikte sadece İttihat ve Terakki Cemiyetinin polis ve polisin kıyafetine olan yaklaşımı değil aynı zamanda Monarşi, Meşrutiyet ve Cumhuriyet anlayış kültürlerinin polis algısına veya imajına yansıması irdelenmiş olmaktadır. Bu manada kökeni 1845’lere kadar uzanan polis teşkilatının kuruluşundan Cumhuriyet’in ilk dönemine kadar neredeyse bir asır boyunca kat etmiş olduğu yolculuğu kıyafetler üzerinden dönüşüm ve gelişim süreci ele alınmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Police officers and police officers of the city
2020
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
Özet:

The police clothes of the Alliance and Terakki Community have brought the trace of a certain culture or understanding that was used until the mid-1930s. Therefore, in the process from the 1908s to the late 1930s, the changes on police uniform, in essence, from the Ottoman to the Republic, revealed the understanding of the police body and the state structure it represents. This structure is a realistic approach that cannot be considered independent of the police of the former Abdülhamit period and the police of the Republic after that. If the architect of the Second Legacy is considered to be the Alliance and Terakki Society and the idea of the Republic’s laboratory is based on Legacy, the changes in the police clothes in the period of time extending to the late 1930s have a significant place. However, with the assessments to be made from Legacy to Republic through clothes, the number of times of evolution occurring in both the understanding of state administration and in the sense of social transformation has been revealed. With this work, it is not only the approach of the Alliance and Terakki Community to the police and police clothes but also the reflection of the Monarchy, Legacy and Republic's culture of understanding to the police perception or image. This manada origin extends to 1845s from the establishment of the police officer to the first period of the Republic, the journey that it has accompanied for almost a century has been discussed through the process of transformation and development of clothes.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








ANASAY

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 291
Atıf : 401
2023 Impact/Etki : 0.176
ANASAY