Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
 İndirme 4
Argümantasyon Destekli 5E Öğrenme Metodunun Öğrencilerin Tartışma Öğelerini Kullanma Düzeyi ve Tartışmaya Yönelik Görüşlerine Etkisi
2022
Dergi:  
Cumhuriyet Uluslararası Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın amacı argümantasyon destekli 5E öğrenme metodunun öğrencilerin tartışma öğelerini kullanma düzeyi ve tartışmaya yönelik görüşlerine etkisini belirlemektir. Durum çalışmasının esas alındığı araştırmaya yedinci sınıfta öğrenim gören 20 öğrenci katılmıştır. Öğrenciler çevre konularını araştırma ve tartışmaya dayalı etkinliklerle öğrenmişlerdir. Argümantasyon stratejileri içeren 5E öğrenme metoduna dayalı çalışma yaprakları ile çevre sorunları hakkında tartışıp, yazılı argüman oluşturmuşlardır. Yazılı argümanlarda yer alan tartışma öğelerinin betimsel analizi yapılmıştır. Elde edilen bulgulara göre, yapılan aktiviteler öğrencilerin tartışma öğelerini kullanma düzeylerini geliştirmiştir. Öğrencilerin en başarılı olduğu strateji yarışan teoriler-karikatürlerdir. Bu stratejide öğrenciler tüm tartışma öğelerini kullanarak nitelikli argüman oluşturmuşlardır. Öğrencilerin en zorlandıkları strateji senaryo temelinde argüman oluşturmadır. Senaryolar hakkında tartışan öğrenciler özellikle sınırlayıcı ve çürütücü gibi tartışma öğelerini kullanmada zorluk yaşamışlardır. Öğrencilerin tartışmaya ilişkin görüşlerini belirlemek için tartışmaya katılma isteklilikleri farklı üç öğrenci ile ön ve son görüşme yapılmıştır. Görüşmelerden elde edilen bulgular, öğrencilerin uygulamadan sonra tartışmaya yönelik görüşlerinin geliştiğini göstermektedir. Ön görüşmede tartışmayı bilgi alışverişi olarak tanımlayan öğrenciler, son görüşmede tartışma öğelerine değinerek tanım yapmışlardır. Tartışma sürecini ön görüşmede zor ve sıkıcı olarak açıklayan öğrenciler, öğretimden sonra sürecin kolay ve eğlenceli olduğunu belirtmişlerdir. Üç öğrenci arasında karşılaştırma yapıldığında tartışmaya katılım istekliliği en düşük öğrencinin tartışmaya yönelik görüşlerinin en fazla geliştiği tespit edilmiştir. Bu sonuçlara dayalı olarak çevre konularının öğretiminde araştırma ve tartışma temelli etkinliklere yer verilmesi önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Effects Of Argumentation-supported 5e Learning Method On The Level Of Learners’ Use Of Argumentation Components and On Their Opinions About Argumentation
2022
Yazar:  
Özet:

The aim of the study is to identify the effects of argumentation-supported 5E learning method on learners’ use of argumentation components and their opinions about argumentation. The study adopted case study design with the participation of 20 seventh-grade learners. The participant learners studied topics related to the environment through inquiry and argumentation-based activities. They were delivered worksheets that include argumentation strategies based on 5E learning method. The participant learners discussed topics on the environment with their peers in groups and prepared written arguments. The argumentation components used in these written arguments were analysed descriptively. The findings indicate that the activities increased the level of the learners’ use of argumentation strategies. The strategy that the participants found the most difficult in using was found to be competing theories-cartoons. In this strategy, the learners produced quality arguments by using all the argumentation components. The strategy that the learners found the most difficult was creating arguments based on scenarios. When discussing the situations in the scenarios, the participants had difficulties especially in using the argumentation components such as qualifier and rebuttal. In order to determine the opinions of the learners on the argumentation, pre and post-interviews were held with three learners who differed in their willingness to participate in the discussion. The findings obtained from the interviews show that the participant learners' views on argumentation improved after the implementations were conducted. In the last interview, the participants defined argumentation by referring to the argumentation components. The participants who described the argumentation process as difficult and/or boring in the pre-interview stated that the process was easy and fun after the implementations. When the views of the three learners’ from different willingness were compared, it was determined that the learners with the lowest willingness to participate in the argumentations developed the most. Based on the findings, it is suggested that inquiry and argumentation-based activities should be included in the teaching of environmental issues.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Cumhuriyet Uluslararası Eğitim Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 577
Atıf : 3.291
2023 Impact/Etki : 0.497
Cumhuriyet Uluslararası Eğitim Dergisi