Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 5
Türkiye’de Pervane Çiçeğinde (Catharanthus roseus L.) Kök ve Kök Boğazı Çürüklüğüne Neden Olan Rhizoctonia solani AG-4’ün İlk Tespiti
2020
Dergi:  
The Journal of Turkish Phytopathology
Yazar:  
Özet:

Madagascar periwinkle (Catharanthus roseus L.) is an is annual, flowering and herbaceous ornamental plant originated in Madagascar. It is used for landscaping for parks and gardens. One of the most important disease in this plant is stem, root and crown rot caused by Rhizoctonia solani Kuhn. Disease-related problems on the plants have been observed in growing areas in İzmir. For this reason, infected plant samples were collected from Bornova and Bayındır district in İzmir and R. solani isolates were obtained. As a result of the pathogenicity tests, all the isolates caused root and crown rot on Madagascar periwinkle. According to morphological and molecular identification methods, 5 R. solani AG-4 isolates were determined. This is the first report of R. solani AG-4 of Madagascar periwinkle in Turkey.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








The Journal of Turkish Phytopathology

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 12
Atıf : 1
The Journal of Turkish Phytopathology