Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 23
 İndirme 2
Sultani Çekirdeksiz Üzüm Çeşidinde Farklı Kurutma Yöntemlerinin Kurutma Kinetiği, Enerji Tüketimi ve Ürün Kalitesi Açısından İncelenmesi
2020
Dergi:  
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Sultani çekirdeksiz üzüm örnekleri herhangi bir önişlem uygulaması yapılmadan mikrodalga ve sıcak hava yöntemi kullanılarak farklı sıcaklık ve güç değerlerinde kurutulmuş, yönteme bağlı olarak kurutma kinetikleri ve enerji tüketim değerleri ortaya konulmuştur. Sıcak hava ile kurutma denemeleri 50, 60 ve 70 oC sıcaklık ve 1 m s-1 hava hızı değerinde ve mikrodalga ile kurutma denemeleri 180 ve 270 W güç değerlerinde gerçekleştirilmiştir. Deneysel verileri değerlendirmek için literatürde önerilmiş olan Wang ve Singh, Henderson-Pabis, Newton ve Logaritmik ince tabaka kurutma modelleri kullanılmış ve bu modeller arasında Wang ve Singh modelinin, hem sıcak havalı kurutma hem de mikrodalga kurutma yöntemleri için sultani çekirdeksiz üzümün kuruma davranışını temsil eden en iyi model olduğu saptanmıştır. Sıcak hava yönteminde sıcaklık yükseldikçe fenolik madde miktarları ve kahverengileşme indeksi değerleri yükselmiştir. 200 g üzüm örneklerinde yapılan denemelerde ürün ilk neminin % 75’den % 20 seviyesine düşürülmesinde sıcak hava ile kurutma uygulamasında en düşük kurutma süresi 70 oC’de 10 saat ve mikrodalga ile kurutma yönteminde 270 W uygulama gücünde 35 dakika olarak bulunmuştur. En düşük özgül enerji tüketimi; sıcak hava uygulamasında 70 oC’de 19,15 kWh kg-1 ve mikrodalga ile kurutma yönteminde 270 W uygulama gücünde 1,52 kWh kg-1 olarak elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The review of the various drying methods in the Sultani Non-Core Wine Type in terms of drying kinetics, energy consumption and product quality
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, the Sultani untouched wheat samples were drought at different temperatures and power values using the microwave and hot air method without any pre-setting application, depending on the method, the drying kinetics and energy consumption values were revealed. Drying tests with hot air were performed at 50, 60 and 70 oC temperatures and 1 m s-1 air speed and drying tests with microwave were performed at 180 and 270 W power values. Wang and Singh, Henderson-Pabis, Newton and Logarithmic thin layer drying models, which were recommended in literature to evaluate experimental data, and among these models, Wang and Singh models were found to be the best model representing the drying behavior of the sultan-free grain for both hot-air drying and microwave drying methods. As the temperature rises in the hot air method, the quantities of the phenolic substance and the value of the redemption index are increasing. In the 200 g of wheat samples, the lowest drying time in hot air and drying application was found to reduce the first moisture of the product from 75% to 20% for 70 oC for 10 hours and 270 W for microwave for 35 minutes for the drying method. The lowest specific energy consumption; 19.15 kWh kg-1 at 70 oC in hot air application and 1.52 kWh kg-1 at 270 W in microwave drying method.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 812
Atıf : 3.772
2023 Impact/Etki : 0.536
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi