Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 6
ERKEN DÖNEM CUMHURİYET DÖNEMİ ÖNCESİ VE SONRASINDA TÜRK KADINI
2017
Dergi:  
Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölümü Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı; Türk kadınının Cumhuriyet döneminden önceki ve sonraki değişen toplumsal konumunu araştırmaktır. Ek olarak, Türk kadınına erken Cumhuriyet döneminde sağlanan haklar ve yeni rejimin ideal Türk kadınına bakış açısına dair görüşler ele alınacaktır. Genç Türkiye Cumhuriyeti’ni modern- Batılı bir ülkeye dönüştürmek yolunda Türk kadınının sosyal statüsünü kökten değiştirmenin ve kadınlarımızı kendine güvenen, sorumluluk sahibi vatandaşlar yapmanın Kemalist rejimintemel hedeflerinden olduğu inkar edilemez bir gerçektir. Bununla ilgili birçok iddia ortaya atılmıştır. Bunlardan bir tanesi; Türk kadınının, haklarını yeni rejim sayesinde, hiçbir emek göstermeksizin, tepeden inme bir şekilde elde ettiğidir. Bir diğeri; Türk kadınının, siyasal haklarına diğer milletlerin kadınlarından daha önce kavuşması nedeniyle onlardan daha önde olduğu savıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin erken dönemlerine dair diğer bir iddia ise, Türk kadınının yeni imajının bir modernleşme ve Batılılaşma göstergesi olarak kullanıldığına dairdir. Bu iddiayı doğrulayan veya çürüten başka argümanlar mevcuttur. Bu bağlamda, yeni rejimin, dönemin kadın hareketlerine ve örgütlenmelerine karşı aldığı tavır da birçok yönden tartışma konusu olmuştur. Atatürk reformlarının Türk kadınını güçlendirdiği ortadadır; ancak genç Cumhuriyet rejiminin kadınlara yönelik izlediği politikalar kendi içinde çelişkiler taşımaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölümü Araştırma Dergisi

Dergi Türü :   other

Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölümü Araştırma Dergisi