Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
Two Lost Vineyard Houses in Aspuzu Vineyards of Malatya, Turkey
2020
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

Malatya´da Aşağıbağlar mahallesi Davutoğlu Çıkmazında yer alan yapılar bilinçsiz kentleşme sebebiyle günümüze ulaşmamıştır. Yağuplar ve Davut ağa Bağ evleri İslam şehrinin belirgin öğesi olan çıkmaz sokak içerisinde yer almaktaydılar. Yüksek avlu duvarlarının ardında birincisi iki katlı ikincisi tek katlı yapılar şeklinde ele alınmış olup her ikisi de iç sofalı evler planında inşa edilmişlerdi. Taş, kerpiç ve ahşabın inşa malzemesi olarak kullanıldığı yerel mimarinin bir parçası olan yapılarda dikkat çeken ahşap üzerine kalem işi süslemeleri ile Yağuplar bağ evi ön plana çıkmaktadır. Her iki yapıda görülen baklava motiflerinden oluşan mandalalar bir başka önemli noktadır. Yağuplar evinde görülen Aşı boyası olarak da adlandırılan kalem işi süslemelerde bitkisel süslemeler kullanılmış olup dikmelerin üst kısımlarına yerleştirilen hayat ağaçları bunlar içerisinde en dikkate değer süslemedir. Malatya´da bu teknikte ele alınan belgelenmiş tek örnek olmaları ile de önem arz etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The two-point building in Malaya's Aspuzu connections
2020
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

The structures located in the Aşağıbağlar district of Malatya in Davutoglu's outskirts have not reached today due to unconscious urbanization. Yogubs and David's network of bond houses were located within the out-of-the-country street, which is a clear element of the Islamic city. Behind the high yard walls, the first two-storey, the second one-storey structures were treated and both were built in the interior sofa houses plan. Stones, stone and wood are part of the local architecture that is used as a building material in the structures that attract attention to the wood with the decoration of the pen work on the wood, the Yoguplar bond house comes to the forefront. The mandals consisting of the baklava motifs seen in both structures are another important point. There are several different types of clothing that can be found in clothing, such as clothing, clothing, clothing, clothing, and clothing. It is also important to be the only documented example of this technique in Malta.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








History Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.214
Atıf : 394
History Studies