Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
Stable anisotropic single-layer of ReTe$_2$: a first principles prediction
2020
Dergi:  
Turkish Journal of Physics
Yazar:  
Özet:

In order to investigate the structural, vibrational, electronic, and mechanical features of single-layer ReTe$_2$ first-principles calculations are performed. Dynamical stability analyses reveal that single-layer ReTe$_2$ crystallize in a distorted phase while its 1H and 1T phases are dynamically unstable. Raman spectrum calculations show that single-layer distorted phase of ReTe$_2$ exhibits 18 Raman peaks similar to those of ReS$_2$ and ReSe$_2$. Electronically, single-layer ReTe$_2$ is shown to be an indirect gap semiconductor with a suitable band gap for optoelectronic applications. In addition, it is found that the formation of Re-units in the crystal induces anisotropic mechanical parameters. The in-plane stiffness and Poisson ratio are shown to be significantly dependent on the lattice orientation. Our findings indicate that single-layer form of ReTe$_2$ can only crystallize in a dynamically stable distorted phase formed by the Re-units. Single-layer of distorted ReTe$_2$ can be a potential in-plane anisotropic material for various nanotechnology applications.

Anahtar Kelimeler:

null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Turkish Journal of Physics

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.313
Atıf : 223
Turkish Journal of Physics