Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
Torsiyone Meckel Divertikülüne Bağlı İleus
2017
Dergi:  
Selçuk Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yetişkinlerde Meckel divertikülü mekanik bağırsak tıkanıklığının nadir bir nedenidir. Non spesifik semptom ve preoperatif tanı yetersizliği sebebiyle cerrahlar bu nadir durumu akıllarında bulundurmalıdırlar. Yirmi sekiz yaşındaki erkek hasta acil servisimize yaklaşık 8 saat önce başlayan karın ağrısı, bulantı ve kusma şikayetleri ile başvurdu. Hastaya akut ince bağırsak tıkanıklığı tanısı konuldu ve acil cerrahiye alındı. Operasyonda ileoçekal valfin 60 cm proksimalinde ileumu torsiyone etmiş bir Meckel divertikülü ve proksimalindeki ince barsakta distansiyon izlendi. Torsiyone olmuş ileum detorsiyone edildi ve Meckel divertikülüne rezeksiyon uygulandı. Hasta Postoperatif 3. Günde taburcu edildi. Spesimenin histopatolojisi 3x2x1cm boyutlarında Meckel divertikülü olarak raporlandı.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Selçuk Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 833
Atıf : 620
Selçuk Tıp Dergisi