Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
Performance Comparison Between OpenCV Built in CPU and GPU Functions on Image Processing Operations
2017
Dergi:  
International Journal of Engineering Science and Application
Yazar:  
Özet:

 Image Processing is a specialized area of Digital Signal Processing which contains various mathematical and algebraic operations such as matrix inversion, transpose of matrix, derivative, convolution, Fourier Transform etc. Operations like those require higher computational capabilities than daily usage purposes of computers. At that point, with increased image sizes and more complex operations, CPUs may be unsatisfactory since they use Serial Processing by default. GPUs are the solution that come up with greater speed compared to CPUs because of their Parallel Processing/Computation nature. A parallel computing platform and programming model named CUDA was created by NVIDIA and implemented by the graphics processing units (GPUs) which were produced by them. In this paper, computing performance of some commonly used Image Processing operations will be compared on OpenCV's built in CPU and GPU functions that use CUDA.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








International Journal of Engineering Science and Application

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 131
Atıf : 55
International Journal of Engineering Science and Application