Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
Lineer Olmayan Dalga Denkleminin Lie Grupları Analizi
2018
Dergi:  
International Journal of Advances in Engineering and Pure Sciences
Yazar:  
Özet:

Keyfi fonksiyonlar ya da parametreler içeren denklem kümesini, denklem ailesi olarak adlandırsak, ailenin üyeleri arasında geçişi mümkün kılan dönüşümler eşdeğerlik dönüşümleri olarak adlandırılır. Eşdeğerlik grupları, verilen bir diferansiyel denklem ailesini değişmez bırakan dönüşüm grupları olarak tanımlanır.  Bu nedenle diferansiyel denklem ailelerinin eşdeğerlik grupları, aynı aileye ait, farklı denklemler arası mümkün ilişkilerin varlığını inceler ve bu ilişkileri ortaya çıkarır. Böylelikle, karmaşık bir denklemin kesin çözümü ya da başka deyişle davranışı, aynı aileden daha basit bir denklem aracılığıyla belirlenebilir.  Bu çalışmada, lineer olmayan tek boyutlu dalga denkleminin eşdeğerlik grupları, Lie gruplarının bir uygulaması çerçevesinde incelenmiş ve bazı örnekler ile lineer ve lineer olmayan denklemler arası geçişler sağlanmış, bazı karmaşık lineer olmayan denklemlerin çözümü belirlenmiştir. Bu tipte dönüşümlerin varlığı için, sonsuz küçük üreteçler üzerine gelen şartlar elde edilmiştir. Ayrıca, bu şekilde nokta dönüşümleri aracılığı ile, lineer dalga denklemine dönüştürülebilen, lineer olmayan denklemlerin asgari fonksiyonel bağlılıkları da belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






International Journal of Advances in Engineering and Pure Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 512
Atıf : 946
2023 Impact/Etki : 0.132
International Journal of Advances in Engineering and Pure Sciences