Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 1
KATSURA AĞACININ (CERCIDIPHYLLUM JAPONICUM) YONGALEVHA ÜRETİMİNDE HAMMADDE OLARAK KULLANIM POTANSİYELİ
2017
Dergi:  
İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Katsura ağacı (Cercıdıphyllum Japonıcum) yongalarının yongalevha üretiminde kullanımının fiziksel ve mekanik özelliklere etkisinin belirlenmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda fıstık çamı (Pinus Pinea L.) ve katsura yongaları hammadde olarak kullanılmıştır. Üretim sırasında Katsura yongaları %0, %25, %50, %75 ve %100 olarak eklenmiştir. Üretilen levhaların boyutları 42,5 x 42,5 x 1,2 cm ve özgül ağırlıkları 0,650 g/cm3 olarak belirlenmiştir. Kullanılan pres sıcaklığı 150 °C’dir. Levhalara 23-25 kp/cm2 basınç uygulanmış olup, pres süresi 7 dk’dır. Tutkal olarak %65’lik üre formaldehit (ÜF) tutkalı kullanılmış olup, amonyum sülfat sertleştirici olarak tutkala ilave edilmiştir. Levha örneklerinin rutubet (TS EN 322), yoğunluk (TS EN 323/1), su alma ve kalınlık artımı (ASTM D1037, TS EN 317), eğilme direnci ve eğilmede elastikiyet modülü testleri (TS EN 310) ile yüzeye dik çekme direnci ( TS EN 319) özellikleri belirlenmiştir. Elde edilen sonuçlara göre, rutubet değerlerinin %8-10 arasında olduğu tespit edilmiştir. Katsura yongalarının %25, %50 ve %75 oranında kullanılması su alma ve kalınlık artımı değerlerini olumlu olarak etkilemiştir. Yoğunluk değerlerinde anlamlı bir değişiklik olmamıştır. Genel olarak katsura yongası kullanımı ile eğilme direnci, eğilmede elastikiyet modülü değerleri ve yüzeye dik çekme direnci değerlerinde azalma meydana gelmiştir.   

Anahtar Kelimeler:

CERCIDIPHYLLUM JAPANICUM (CERCIDIPHYLLUM JAPANICUM) in YONGALEVHA
2017
Yazar:  
Özet:

This study aims to determine the effects of the use of the yongs of the Katsura tree (Cercıdıphyllum japonıcum) in the production of yongalevha on the physical and mechanical properties. In this scope, butter straw (Pinus Pinea L.) and katsura yongs are used as raw materials. During production, Katsura yongs were added as 0.%, 25%, 50%, 75 and 100%. The size of the produced sheets is 42.5 x 42.5 x 1.2 cm and the specific weights are 0.650 g/cm3. The press temperature used is 150 °C. Pressure 23-25 kp/cm2 is applied on the leaves, and the pressure time is 7 min. The 65% urine formaldehyde (UF) bind was used as a bind, and ammonium sulfate was added to the bind as a hardening. Sheet samples have determined the characteristics of rotating (TS EN 322), density (TS EN 323/1), water absorption and thickness increase (ASTM D1037, TS EN 317), inclination resistance and inclination elasticity module tests (TS EN 310) with the surface drawing resistance (TS EN 319). According to the results obtained, the rubbett values were found between 8-10%. The use of 25 percent, 50 percent and 75 percent of Katsura yongs has positively influenced water absorption and thickness increase values. There was no significant change in intensity values. In general, with the use of the katsura yong has occurred a decrease in the values of inclination resistance, inclination elasticity module values and the values of direct drawing resistance to the surface.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 297
Atıf : 290
İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi